A szegedi koldusmaffia már a városlakókra is veszélyt jelent

Majdnem tettlegességig fajult a szegedi sétálóutcán az a vita, amelynek során egy bátor polgár igyekezett megvédeni egy utcazenészt az őt zaklató koldusmaffia ismert, többször is lebuktatott tagjaitól. Miközben a városvezetés hallgat, Szeged utcáin lassan átveszi az uralmat a kéregetők, és az őket kizsákmányoló  bűnözők hada.

A Szeged.ma már korábbi cikkek sorával hívta fel a figyelmet arra, hogy akkut problémává vál Szegeden a hajléktalan-probléma. A Kárász utcán előfordult már, hogy egy hajléktalan az egyik virágosláda oldalára székelt, a sétálóutcában emellett a vizelet- és hányásfoltok is problémát jelentenek, de arra is volt már precedens hogy padokat foglaltak el.

A helyzetet csak tetézi, hogy mint fotók is bizonyítják, a városban egy hajléktalan-maffia működhet, amely az utcára hajtja a rászoruló embereket, majd pedig elszedik tőlük a pénzt.

A koldusmaffia gyanús tagjai azonban már nemcsak a koldusokra, de a városlakókra is veszélyt jelenthet. A portál által közzétett videó tanúsága szerint egy bátor féri majdnem pórul járt, amikor megpróbálta megvédeni az egyik utcazenészt a maffia tagjaitól.

Mint a Szeged-ma az eset kapcsán írja, az eset a Nagyáruház előtt egy korábban már koldusok kifosztása közben lefényképezett férfi ráparancsolt egy utcazenészre, hogy hangosabban játsszon, különben megüti. Mielőtt még tettlegességig fajult volna a dolog, egy bátor apuka közbelépett, miközben karjában kislányát tartotta, és igyekezett megfékezni a két behajtót.

Az eset alkalmával az utcazenésznek kellett visszafognia saját kirablóit, hogy ne menjenek neki az apának. A Szeged.ma egyik olvasója az eset kapcsán arról írt a Facebook-on, hogy a jelenség nem újdonság.

Sok évvel ezelőtt a tolókocsiban rokkantat megjátszó, szellemileg kissé visszamaradott fiatalember a Nagyáruház előtt koldult. Az egyetem sarkán állt két nem idén lebarnult alak, őt figyelte.

Más alkalommal láttam őket együtt. Mondjuk ki, a cigányoknak koldult. A mostani képeken is látszik, kik az elkövetők. A városvezetés szerezzen érvényt a saját rendeletének, mely szerint a Belvárosban tilos koldulni!

Egy másik hozzászóló pedig arról írt,

tudok kisgyermekes családokról, akik többek között azért is hagyták el Szegedet, mert elkezdett putrisodni és egyáltalán nem biztonságos. A sok fesztivál és az egyéb hókuszpókuszok nem fedik el ezt a tényt.

Ráadásul Szeged drága! A vízdíj horror.. a vízminőség katasztrofális… a levegő pocsék. A jó minőségű víz, a tiszta levegő, és a biztonság ma már nagyobb érték tíz kávézónál, a plázáknál, a fesztiváloknál, a kultúréletnél és az egészségügyi intézményeknél. Sajnos ezek hiányában szedni kell a sátorfáját.