A szabály az szabály: Egy kínai iskola diákjaival büntetésből összetörették a saját telefonjaikat, mert a tiltás ellenére használták 

A diákok valószínűleg megtanulták a kemény leckét, miután rajtakapták őket az osztályteremben a telefonjaikkal.

Nyilván sokan vannak a fiatalok között olyanok, akik használták már a telefonjukat úgy az iskolában, ahogy nem szabadott volna, vállalva a lebukás kockázatát. Egy kínai iskolában páran így tettek, de valószínűleg megbánták, mivel a tanárok az egész iskola színe előtt összetörették velük a saját készüléküket egy kalapáccsal.

Az erről készült felvételeken az látható, hogy a zavarba jött diákok egy színpadhoz közelítenek, ahová felhelyezik a telefonjaikat és egy nagy kalapáccsal többször rájuk ütnek.

A telefonokat egymás után egytől egyig tönkre kellett tenniük, amelyek szinte biztosan nagyon drágák voltak. Néhányan vonakodtak, mint mások néhány finomabb ütést követően gyorsan elhagyták a reflektorfényt.

Az utolsó fiú csak két kisebb ütést mért a telefonjára, ami nyilván nem tetszett a közelben várakozó tanárnak, aki odament a színpadhoz és erélyes ütésekkel szétzúzta a készüléket, majd a többi telefont sem kímélte.

Úgy tűnik, hogy az iskola figyelmeztetésnek szánta a nyilvános büntetést a többi diák számára, akik azért gyűltek össze, hogy tanúi legyen a kemény retorziónak.

Új Világtudat