A svéd miniszterelnök visszavárja a dzsihadistákat és büntetlenséget ígér nekik.

Mint azt korábban már megírtuk, az ISIS végnapjait éli, hiszen jelentős részét már felszámolták a kormányerők. A “bátor” harcosok szétszéledtek és nagy részük most szeretne vissza térni a hazájába, de érthető okokból vagy nem akarják őket visszafogadni, vagy hosszú börtönévekre számíthatnak. Nem így azok, akik Svédországból mentek az ISIS-be harcolni.

Svédország szocialista miniszterelnöke, Stefan Löfven tárt karokkal várja vissza az ISIS harcosokat, hiszen szerinte joguk van a hazájukba visszatérni. Löfven szerint még eljárást sem szabad indítani velük szemben, hiszen szerinte ezek csak megtévesztett, félrevezetett emberek, akiket nem elítélni kell, hanem segíteni. Az sem érdekli a miniszterelnököt, hogy Svédországot gyakorlatilag élhetetlenné tették a bevándorlók, hogy az erőszakos bűncselekmények száma itt a legmagasabb.

A svéd polgárok nagy része természetesen nem tud azonosulni Löfven véleményével és határozott lépéseket követel mind a visszatérő dzsihadisták mind az ott élő bevándorlók ellen, de a kormány nem igazán akarja a nép hangját meghallani.

Forrás