A sötét titok: EZÉRT nem segített az USA 1956-ban? Ha ennek csak a fele igaz, borzalmas átverés részei voltunk…

Kérlek segíts egy megosztással a cenzúra ellen! Köszönöm!

A sötét titok: EZÉRT nem segített az USA 1956-ban? Ha ennek csak a fele igaz, borzalmas átverés részei voltunk… A CIA robbantotta ki 56-ot? Ez a felvetés bár elsőre bizarrul hangzik, egy videóban levezetik ennek a hátterét. Így pedig már elképzelhetőbb, mint gondolnánk. Legalábbis van benne némi ráció, és sok mindent megmagyarázna a múlt, és 1956 történései kapcsán.

Mint ismeretes ma minden magyar előtt, 1956-ban a magyar nép fellázadt az elnyomói, a  Szovjet karhatalom ellen. Zavargások törtek ki, egy kisebb fegyveres ellenállás és forradalom robbant ki. Ezt pedig később a szovjetek vérbe fojtották, rengeteg ártatlan magyar fiatal és ellenálló kivégzésével, megölésével.

Képtalálat a következőre: „1956”

Az USA a segélykérő üzeneteink ellenére sem segített. Nem is segíthetett, hiszen egyes teóriák szerint nyakig benne voltak 56-ban… Tekintsünk a nemzetközi politikára akkoriban, az 50-es években. Létezett egy egyiptom nevű királyság, ahol egy angolbarát dinasztia uralkodott. Egy katonai puccsal aztán megdönötték a hatalmukat az egyiptomiak, és Nasszer tábornok vette át az irányítást.

Egyes állítások szerint a CIA nemcsak a Szabad Európa Rádión keresztül szította a magyar forradalmat, hanem ügynököket is átdobott Magyarországra a nyugatnémet és a brit különleges szolgálat közreműködésével.

A nyugatnémet hírszerzést létrehozó Reinhard Gehlen, egykori német tábornok is segítette az amerikai hírszerzést, aki magyar részlegében összegyűjtve a `fasiszta Horthy-rendszer különleges szolgálatainak elitjét`.

Ennek tagjait nyugat-németországi bázisokon tanították partizánharcra, s az amerikai hadsereg hírszerzésének 1956 januári jelentése állítólag tíz partizántáborra utalt Magyarország északi részén is.

Alekszandr Gorjunov, aki 1956 októberében nyomozó volt a budapesti szovjet katonai parancsnokságon, valamint Grigorij Dobrunov, aki a szovjet különleges hadtest egy hírszerző zászlóalját vezette, arra céloztak a filmben, hogy a 23-i budapesti (és miskolci) felkelés egy jól előkészített összeesküvés eredménye volt. Gorjunov szerint konkrét dátumra, útvonalakra menetlevelek készültek emberek, fegyverek, lőszerek szállítására autókon, autóbuszokon, teherautókon.

Dobrunov, aki egységével 24-én bevonult Budapestre, olyan ellenállásba ütközött, amit szerinte nem lehetett nem egészen egy nap alatt megszervezni.

Az FSZB levéltárában őrzött, eddig titkos iratok olyan KGB-információkról adnak számot, amelyek szerint október 26-tól Magyarországon tartózkodott a nyugatnémet hírszerzés különleges csoportja, élén Rudiccsal, a németekhez 1941-ben átállt Nyikolaj Rudcsenko egykori szovjet állambiztonsági (NKVD) tiszttel. Egy másik jelentés azt tudatta Jegorov tábornokkal, a déli hadseregcsoport katonai tanácsának tagjával, hogy a KGB adatai szerint az angol hírszerzés egy akár kétszáz fős csoport Magyarországra juttatására készül egy akkor vadonatúj T-54-es harckocsi megkaparintására.

Nasszer azonban államosította a Szuezi csatornát, ami Rothschild kézben volt. Ez volt az a végzetes hiba, ami sokak szerint a katalizátor volt…

A Rothschildoknak egyetlen dolgot kellett tenni ennek visszafoglalására: le kellett kötni a Szovjeteket. Ehhez Lengyelország és Magyarország lett kipécézve. Mint tudjuk, a lengyeleknél nem, de nálunk elfajultak a dolgok…

Sokak szerint tehát az USA érdeke pontosan ez volt, hogy kirobbanjon az a bizonyos forradalom 56-ban, az ő titkos segítségükkel…

NÉZZ SZÉT A KATEGORIZÁL TÉMAKÖREINK CIKKEI KÖZÖTT:

ELTITKOLT VILÁG | AKTUÁLIS HÍREKKözéletJárványNagyvilágNemzetiNeoLiberálisVeszélyZónaDiktatúraBevándorlásRasszizmusÉrdekességekEltitkolvaVideókTeljes adások

Republished by Blog Post Promoter

Oszd meg a cikket ismerőseiddel