A Sátánnak mondott köszönetet Christian Bale a Golden Globe-on

Image result for bale satan

Christian Bale köszönetet mondott a sátánnak, amiért az inspirálta őt Dick Cheney egykori amerikai alelnök szerepének alakítására legújabb filmjében, a Vice-ban. 

Christian Bale színészi kvalitásait nem lehet és nem is kell elvitatni, laikus szemmel is olyan teljesítményt nyújt, ami érdemes az elismerésre.

Image result for bale satan

Viszont még ha Bale nem is gondolta komolyan amit mondott, hanem csak címlapokra akart kerülni vele,  vagy valamiféle viccnek szánta, nyilatkozatának felhasználása akkor is lehetőséget teremt arra, hogy tovább erősítse a sátánista kultuszt és annak szekértáborát.

A haladó elit közönség persze nagy tetszésnyilvánítással fogadta kijelentését.

Ahogy a Sátánista Egyház Twitter bejegyzésében írta:

“Számunkra a Sátán a büszkeség, a szabadság és az individualizmus szimbóluma, ami a mi saját, személyes potenciálunk külső, metaforikus kivetülése. Ez teljesen illeszkedik abba, hogy Bale saját tehetsége és képzettsége révén kapta meg a díjat. Éljen Christian, éljen a Sátán! – szól a bejegyzés.

A színészt egyébként nem tartják különösebben vallásosnak, de ez nem is szükséges ahhoz, hogy valakiből jó színész legyen,

mert színész és példakép között nem lehet egyenlőségjelet tenni, utóbbihoz hozzátartozik a példamutatás, a másokért való tenni akarás és, hogy azt ne merészeljük mondani, a teremtettség elismerése.

De, hogy ne essünk a nyugati hanyatlást hangoztatók táborába, annyit azért itt hagynék emlékeztetőül, hogy nekünk is van ám “sátáni” energiaitalunk, amit a tizen- és huszonéves korosztály jelentős része kortyolgat iskolába, munkába való elindulás előtt.

Ebben, – csak annyira, mint a “halál kultúrája” elleni kiállásban – szintén nagy felelősségünk van.