“A sajtószabadság sötét pillanata Assange elfogása” – Snowden – Mindig az IGAZSÁG kimondása a háttérhatalom célpontja

Edward Snowden, az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) lehallgatási programját leleplező, Oroszországba menekült amerikai informatikus “a sajtószabadság sötét pillanatának” nevezte a Twitteren, hogy Londonban csütörtökön őrizetve vették a Wikileaks alapítóját és legnagyobb harcosát, Julian Assange-t.

Mindig az IGAZSÁG kimondása a háttérhatalom célpontja

A KÉPEK, AMELYEKEN AZ ECUADORI NAGYKÖVET BEHÍVJA A TITKOSRENDŐRSÉGET, HOGY KIRÁNGASSANAK EGY KIADÓT, AKI – AKÁR TETSZIK, AKÁR NEM – DÍJNYERTES ÚJSÁGÍRÓI ANYAGOKAT ADOTT KI, TÖRTÉNELEMKÖNYVEKBE KERÜLNEK. ASSANGE BÍRÁLÓI ÖRÜLHETNEK, DE EZ A SAJTÓSZABADSÁG SÖTÉT PILLANATA”

Assange hét éven át élvezte a londoni ecuadori nagykövetség menedékét.

Edward Snowden 2013-ban hozott nyilvánosságra szigorúan titkos dokumentumokat arról, hogy az NSA tömeges adatgyűjtést folytat, és lehallgatóprogramokkal figyeli az amerikai állampolgárokat és külföldi vezetőket, köztük európai szövetséges országok politikusait is.

Snowden akkor Oroszországba menekült, ami miatt erősen lehűlt Moszkva és Washington viszonya. Hazatérése és bírósági tárgyalása esetén harminc évig terjedő börtönbüntetés várhat rá, az 1917-es kémtörvény értelmében.

ÉLŐ MAI 6 ÓRÁS ADÁS JULIAN ASSANGE ŐRIZETBE VÉTELE MIATT:

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője csütörtökön kifejezte reményét, hogy a hatóságok maradéktalanul tiszteletben fogják tartani Assange jogait az ellene folytatott eljárás során.

A ‘demokrácia’ keze a szabadság torkát szorongatja” – írta Facebook-bejegyzésében Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője.

sad.jpg

Ecuador korábbi elnöke, Rafael Correa szerint a mostani Lenin Moreno az ország történelmének legrosszabb hazaárulója azzal hogy a Wikileaks alapítóját kiszolgáltatták a brit hatóságoknak.

Alkotmányellenes háttéralku az USA-val

Nem Rafael Correa, hanem maga az ecuadori állam adott menedéket Julian Assange számára. És Ecuador államnak kötelessége megvédenie azt a személyt, akinek a nemzetközi törvények és nemzeti büszkesége alapján menedéket biztosított. Ehelyett átadták és megengedték, hogy a brit rendőrség betörjön Ecuador területére.

Ez a művelet megsértette Ecuador alkotmányát is, hiszen Assange ecuadori állampolgársággal és a latin-amerikai ország polgáraként védettséget élvez. Ez hallatlan. Ezt nem lehet szó nélkül és harag nélkül hagyni! ” – közölte Rafael Correa.

Moreno gyakorlatilag eladta “Assange fejét “az amerikaiaknak. Az USA eljárás alá akarja vonni, amiért együttműködött Bradley Manninggel az amerikai hadsereg bűncselekményeinek leleplezésében és titkosított dokumentumok Wikileakshez eljuttatásában. (Ford: SBG Buddha – Vilaghelyzete)

Forrás: RT News

free-assange-badge-38mmWEB.jpg
Julian Assange-t, a Wikileaks alapítóját a britek letartóztatták Londonban és kiráncigálták Ecuador nagykövetségéről, ahol az elmúlt 7 évet menedékként és félig fogságban töltötte!

A “bűne”, hogy nyilvánosságra hozta a Wikileaks segítségével az IGAZSÁGOT!
https://www.facebook.com/watch/?v=403913447065061

Az igazság és a szólásszabadság eddigi legnagyobb csapását szenvedte ma el! Szomorú és tragikus!

A történelem most zajlik és bekerül majd a könyvekbe!