A románok végleg el akarják tüntetni a magyarokat Erdélyből 

Azt ugye nagyjából tudjuk, hogy a román hatóságok és a román emberek eddig azt sem tudták, hogy létetik az úzvölgyi katonatemető. Most meg már a védelmi minisztértium akarja átvenni – írta a Blogstar munkatársa, Kecskés István.

Egy idióta román ötletből merítve nemzetközi temetővé nyilvánították a sírkertet, román parcellát kreáltak és ezzel elindítottak egy olyan folyamatot, aminek kicsúcsosodása volt az erőszak, amikor a román szélsőségesek törtek-zúztak a temetőben.

A baj az, hogy ez nem annyira nemzetközi temető ám, mint amennyire magyar. A románok csak rámondták, hogy az, mert el akarják venni. Mert nekik minden kell, ami a miénk – tudjuk még az országunkra is szükségük lenne Szolnokig.

A románok egy részét zavarja a magyar és a székely zászló, a székelykapu, a magyar felirat, a magyar szó, a magyar hang. Minden, ami a miénk és amúgy mi nem akartuk nekik átadni, csak elvették tőlünk vagy maguk a románok, vagy a trinanoni béke diktálók.

Amúgy a romániai Szabad Európa Rádió azt írja a honlapján,

a temetőátalakítás ötlete éppen a védelmi minisztérium főtitkárától származik, aki még Kovászna megye prefektusaként kilátásba helyezte, foglalkozik majd az úzvölgyi sírkerttel. A román védelmi tárca főtitkári tisztségét 2013 óta az a Codrin Munteanu tölti be, aki a Ponta-kormány Kovászna megyei megbízottjaként elindította a székely zászló elleni hadjáratot. Az egykori prefektus perek tucatjait indította el a székely zászlót kitűző önkormányzatok ellen. Gyakorlatát később Hargita, és Maros megye prefektusa is átvette és Kovászna megyei hivatali utódjai is folytatták. 2015-től a Dan Tanasa blogger által alapított Méltóságért Európában Polgári Egyesület (ADEC) foglalkozik a magyar szimbólumok és feliratok elleni pereskedéssel.

Ezek tényleg el akarják tüntetni a magyarokat Erdélyből.