A polipok az űrből érkeztek a Földre, több száz millió évvel ezelőtt – állítja 33 tudós

Kérlek segíts egy megosztással a cenzúra ellen! Köszönöm!

A polipok “idegenek” a Földön, amelyek egy másik bolygón alakultak ki, mielőtt több száz millió évvel ezelőtt a “kriofagyasztott” petéik megérkeztek volna a Földre a panspermiának nevezett folyamat révén.

A rendkívüli állítások “A kambriumi robbanás oka – földi vagy kozmikus?” című tanulmányban láttak napvilágot, melyet 33 tudós írt közösen és a Progress in Biophysics and Molecular Biology tudományos folyóiratban jelent meg. (1)

A tanulmány azt sugallja, hogy a kambriumi korszakban – gyakran kambriumi robbanásnak nevezik – az élet hirtelen indult virágzásának, melynek magyarázata a csillagokban rejlik, amikor a Földet szerves molekulák felhői bombázták.

A tudósok azonban még egy ennél is rendkívülibb dolgot állítanak a polipokkal kapcsolatban, amelyek úgy tűnik, hogy nagyon gyorsan fejlődtek ki a Földön mintegy 270 millió évvel ezelőtt, 250 millió évvel a kambriumi robbanás után.

A tanulmány szerint: “A polipok genomja megdöbbentő szintű bonyolultságot mutat 33000 fehérje kódoló génnel, ami több, mint amennyi a Homo sapiensben, vagyis a mai emberben megtalálható.

A nagy agya és a kifinomult idegrendszere, a kameraszerű szemei, a rugalmas teste, az azonnali álcázó képessége a színe megváltoztatásával és az alakváltás képessége csak néhány olyan feltűnő tulajdonság, amelyek hirtelen jelentek meg az evolúciós térképen.

https://youtu.be/TQ0SS2qIBMw

A konszenzusos őshonos nautilusztól a tintahalig és a kalmárig terjedő transzformatív gének nem minden létező életformában találhatók meg könnyen, ami kézenfekvő módon azt sugallja, hogy egy távoli ‘jövőből’ érkezett a földi evolúcióhoz képest, vagy reálisabban a kozmoszból.

Az egyik meggyőző magyarázat véleményünk szerint az, hogy az új gének valószínűleg egy új, Földön kívüli forrásból származnak. Így tehát annak lehetősége, hogy a fagyott tintahal és/vagy polip peték több százmillió évvel ezelőtt jeges meteorokon érkeztek, nem zárható ki, mivel ez egy logikus magyarázat lenne a polip hirtelen megjelenésére a Földön körülbelül 270 millió évvel ezelőtt.

Az elmélet azért is érdekes, mert a polipokat gyakran tartják számon a földönkívüli lények lehetséges modelljeként. Az 1898-as sci-fi klssszikus “Világok harca” című művében H. G. Wells a marslakókat polipszerű teremtményekként képzelte el hatalmas aggyal.

Eközben a 2016-os év legjobban várt tudományos-fantasztikus filmjében az első kapcsolatfelvétel egy idegen lábasfejű fajjal történik meg.

A lábasfejűek, különösen a polipok a legintelligensebbek a nem gerinces élőlények között, és a legmagasabb agy-test aránnyal rendelkeznek.

Egy tanulmány szerint képesek a megfigyelés révén történő tanulásra, vagyis megfigyelni másokat. Sőt, azt is észrevették, hogy eldobott kókuszdiókból menedéket tudnak létrehozni.

Peter Godfrey-Smith a “Más elmék: a polip, a tenger és a tudat mély eredete” című könyv szerzője azt írta: “Ha kapcsolatba lehet lépni a lábasfejűkkel, mint érző lényekkel, az nem a közös történelem, és nem a rokonság miatt van, hanem azért, mert az evolúció kétszer akkora agyat adott nekik.

Ez lehet talán a legközelebbi találkozásunk egy intelligens idegennel.” (2)

 

Új Világtudat

NÉZZ SZÉT A KATEGORIZÁL TÉMAKÖREINK CIKKEI KÖZÖTT:

ELTITKOLT VILÁG | AKTUÁLIS HÍREKKözéletJárványNagyvilágNemzetiNeoLiberálisVeszélyZónaDiktatúraBevándorlásRasszizmusÉrdekességekEltitkolvaVideókTeljes adások

Republished by Blog Post Promoter

Oszd meg a cikket ismerőseiddel