A NASA tévedett: Orosz kutatók kiszámolták, már 2036-ban a Földnek csapódhat az apokalipszis kisbolygója

Kérlek segíts egy megosztással a cenzúra ellen! Köszönöm!

2004. június 19-én néhány csillagász felfedezte az Apophis kisbolygót. Az Apophis átmérőjét 270 méterre kalkulálják, és a Russia Today szerint becsapódása a Földbe több millió áldozatot követelhet.

Csillagászok eddig azt feltételezték, hogy az Apophis 2029-ben csak megközelíti a kulcslyukat (A gravitációs kulcslyuk (másik nevén rezonanciakulcslyuk) az űr azon viszonylag kis méretű területe a Föld közelében, amelyen ha áthalad egy aszteroida, akkor a Föld gravitációs vonzása úgy változtatja meg az aszteroida röppályáját, hogy az a Föld felszínébe csapódhat).

Eddig a NASA tudósok, arról beszéltek, majd csak 2068-ban lesz a legvalószínűbb becsapodás, azonban orosz kutatók, most azt jelentették be, hogy a kulcslyuk hatás miatt, már 2036-os visszatérése alkalmával nagy eséllyel a Földnek ütközik majd .

A tudósok felvetették, hogy az Apophist ki kellene lökni a repülési pályáról egy olyan másikra, amely távolabb viszi a kulcslyuktól. David Morrison, a NASA tudósa a következőket mondta: „2029 után már sokkal erőteljesebb kilengést kellene kényszeríteni nem csak ahhoz, hogy elkerülje a gravitációs kulcslyukat, de egy nagyobb objektumot is, mint maga a Föld.

Érdemes tudni, hogy ekkora méretű objektum pályamódosítására jelenleg nincsen kész technológiánk.

A kezdeti mérések után a NASA megállapította, hogy amennyiben az Apophis a Földbe csapódik, a robbanás ereje 1480 megatonna TNT erejének felelne meg. Egy későbbi finomított becslés 880 megatonna értéket adott meg.

Összehasonlításként, a Barringer-kráter vagy tunguszkai esemény során a robbanás becsült értéke 3-10 megatonna volt. A Krakatau vulkánkitörés 1883-ban nagyjából 200 megatonna TNT robbanásának felelt meg.

A becsapódás pontos hatása több tényezőtől függ, mint például a kisbolygó érkezési felülete és a becsapódás szöge. Biztosra vehető, hogy az esemény rendkívüli pusztítást okozna több négyzetkilométeres körzetben – de globális vagy hosszútávú katasztrófa (mint például éghajlatváltozás) nem valószínűsíthető.

 

NÉZZ SZÉT A KATEGORIZÁL TÉMAKÖREINK CIKKEI KÖZÖTT:

ELTITKOLT VILÁG | AKTUÁLIS HÍREKKözéletJárványNagyvilágNemzetiNeoLiberálisVeszélyZónaDiktatúraBevándorlásRasszizmusÉrdekességekEltitkolvaVideókTeljes adások

Republished by Blog Post Promoter

Oszd meg a cikket ismerőseiddel