A NASA szakembere állítja: egészen másképp néznek ki a földönkívüliek mint gondoltuk és már biztosan meglátogatták a Földet

Kérlek segíts egy megosztással a cenzúra ellen! Köszönöm!

Ezek a fajok teljesen mások lehetnek, mint a hagyományos, szén alapú élet.

VF megjegyzés:

Valójában egy nagyon buta, szűk látókörű elképzelés alapján kerestük a földönkívüli életet eddig.

Az intelligens élet az univerzumban egészen más is lehet, mint amit itt a Földön megismertünk. Mi eleve szénalapú életben gondolkodunk, holott mi magunk is megalkottuk már a szilícium alapú intelligencia alapjait, a számítógépes technikákkal.

Méretek tekintetében is egészen más léptékűek lehetnek. Lehetnek egészen aprók is, amiket nem is veszünk észre, vagy lehetnek óriási, akár bolygó méretűek is.

Az intelligencia lehet akár nem-biológiai is. A struktúrája is lehet teljesen más. Például por, vagy gáz halmazállapotú, esetleg valami egyébként nem is érzékelhető energia jellegű.

Tulajdonképpen ha belegondolunk, az ősi emberek istenképe, az angyalok és szellemi segítők elképzelése is összhangban lehet ez utóbbival.

Silvano P. Colombano, a NASA munkatársa szerint az idegenek sokban különbözhetnek a Földön élő szén alapú létformáktól – írja a Daily Mail. A kutató úgy véli, hogy a szuperintelligens, csillagközi utazásra képes földönkívüliek ráadásul olyan technológiát használhatnak, melyet el sem tudunk képzelni.

Colombano szerint éppen ezért a SETI (Search for Extra-Terrestrial Intelligence, azaz a „földön kívüli intelligencia keresése”) tudományág művelőinek szélesíteniük kell azon elképzeléseiket, hogy milyenek is lehetnek az idegenek.

“Egyszerűen csak arra szeretnék rámutatni, hogy az intelligenciák, amelyeket megtalálhatunk, és amelyek megtalálhatnak minket (ha még nem tették meg), egyáltalán nem biztos, hogy olyan szén alapú organizmusok, mint mi” – állítja a szakértő. A kutató hozzátette, a földönkívüliek akár egészen parányiak is lehetnek.

Colombano úgy gondolja, hogy kollégái az értelmes civilizációk keresése során túlságosan a modern emberi technológia jeleire koncentrálnak. Ez azt jelenti, hogy a szakértők figyelmét elkerülhetik azon létformák nyomai, melyek magasabb fejlettségi szinten állnak.

A Földön a tudomány és technológia jelentősen csak mintegy 500 éve kezdett el fejlődni, ez csillagászati szempontból kifejezetten rövid időszaknak mondható. Éppen ezért meglehetősen nagy az esély arra, hogy ha léteznek még értelmes civilizációk, azok sokkal fejlettebbek legyenek nálunk – írta a 24.hu.

 

NÉZZ SZÉT A KATEGORIZÁL TÉMAKÖREINK CIKKEI KÖZÖTT:

ELTITKOLT VILÁG | AKTUÁLIS HÍREKKözéletJárványNagyvilágNemzetiNeoLiberálisVeszélyZónaDiktatúraBevándorlásRasszizmusÉrdekességekEltitkolvaVideókTeljes adások

Republished by Blog Post Promoter

Oszd meg a cikket ismerőseiddel