A NASA Antarktiszon dolgozó tudósai párhuzamos univerzumra találtak bizonyítékot, ahol visszafelé telik az idő – New Scientist

a nasa antarktiszon dolgozo tudosai parhuzamos univerzumra talaltak bizonyitekot ahol visszafele telik az idő new scientist

Az Antarktiszon különleges kísérleteket végző NASA-tudósok olyan párhuzamos univerzumra (valóságra) utaló bizonyítékokat fedeztek fel, ahol a fizika törvényei ellentétesek a miénkkel és az idő is visszafelé telik.

Hatalmas ballont használnak a kutatók, hogy a NASA Antarktiszi Impulzív Átmenő Jeleket érzékelő Antennája (ANITA) segítségével fogják fel a a külső világűrből érkező jeleket. Magasan az Antarktisz felett lebegve, ahol a fagyos, száraz levegő tökéletes környezetet biztosít alacsony zavaró rádiózaj és torzulás nélkül.

A konstans, állandóan jelen lévő “részecskék formájában a külső világűrből” érkező szél mindig mérhető itt és tanulmányozható.

Ezek az alacsony energiájú szubatomi, részecskék, a nullához közeli tömegű neutrínók pedig bombázzák a Földet, de magasabb energiájú objektumokat a bolygónk szilárd anyaga fel tudja tartóztatni, amikor azok beleütköznek. – áll a jelentésben.

De a legfurcsább dolgot éppen ezek érzékelésekor tapasztalják!

Ugyanis a magas energiájú részecskéket akkor kellene csak és kizárólag érzékelnünk, amikor azok a külső világűrből a Földre érkeznek, ezzel szemben a NASA antennája, ANITA ezeknél nehezebb részecskéket érzékel, ún. tau-neutrínókat, mégpedig nem befelé érkezve, hanem magából a Földből kiindulva kifelé sugározódva.

A felefdezés azt jelenti, hogy ezek a részecskék konkrétan és jelen esetben visszafelé utaznak az időben, ami azt sugallja és arra lehet bizonyíték, hogy egy párhuzamos univerzum létezik. ” – fogalmaznak.

A párhuzamos valóságok léte már nagyon régóta foglalkoztatja a kutatókat és Nikola Tesla neve és kutatásai már nagyon régen összekapcsolódtak ezzel a területtel.

Peter Gorham, részecskekutató fizikus (University of Hawaii) azt feltételezi, hogy az egyetlen mód, ami miatt a tau-neutrínó így viselkedhet, az az, hogy egy másik fajta típusú részecskévé alakul át mielőtt a Földön áthaladna, aztán visszaalakul újra.

Gorham, mint vezető kutató és szerző a Cornell University újságjában megjegyzi a furcsa jelenség kapcsán, hogy a kutatóknak számos ilyen “lehetetlen eseménnyel” kell szembenézniük, amikor ezeket a kutatásokat végzik és korábban ő is szkeptikus volt ezekkel szemben.

“Nem mindenki érzi kényelmesen magát ezekkel a hipotézisekkel szemben.” – mondta el a New Scientist tudományos folyóiratnak.

A legegyszerűbb magyarázat a jelenségre, hogy a világegyetem keletkezésekor, az ősrobbanás pillanatában 13,8 milliárd évvel ezelőtt két univerzum jött létre – a miénk és egy másik, ahol a mi nézőpontunkból nézve a miénkkel ellentétes irányban folyik az idő.

Természetesen ha bármilyen lakói vannak egy lehetséges párhuzamos univerzumnak, akkor ők minket tartanak visszafelé haladó időnek.

“Itt maradtunk magunkra a leglenyűgözőbb vagy legunalmasabb lehetőségekkel.”- mondta a szintén a kutatásban dolgozó Ibrahim Safa nevű tudós.

Eredeti forrás: We may have spotted a parallel universe going backwards in time

Fordította: SBG Buddha – Forrás:  VilágHelyzete