A Monsanto és más megavállalatok döntik romba egyes országok mezőgazdaságot: hamarosan mi jövünk?

Farmerek és mezőgazdaságok millióit tették tönkre: a GMO úgy terjed, mint egy fekély a bolygón!

A terjedése megállíthatatlan, a mögöttük álló érdekszervezetek célja pedig tiszta: a teljes élelmiszeripari és mezőgazdasági monopólium – azaz egyeduralom.

Amerikában már rég lezajlott az egész, de még vannak magányos “szigetek”, ahol küzdenek a nagy GMO monolit tömb ellen. Indiát is teljesen legyalulta a GMO lobbi, és a világ számos országában vetették meg a lábukat.

Egy Vandana Shiva nevű indiai környezetvédő aktivista 2013 márciusában arról beszélt, hogy összesen 270 ezer indiai farmer lett öngyilkos génmódosított növények miatt.

Vandana arra utalt, hogy a először olcsón adták a magokat a farmereknek, akiket így rászoktattak a használatukra, majd hirtelen megemelték az árat, amit a gazdálkodók nem tudtak kifizetni, és a kilátástalan helyzetben megölték magukat.

A magok drágák, ötször annyiba kerülnek, mint a többi. Emiatt sok kereskedő felütötte a csomagokat, amibe nem GM magokat is kevert.

Sok helyen lehet olvasni, hogy a GMO cégek olyan gazdálkodókat pereltek be, akiknek a farmjára csak a szél fújta be a GM növényeik pollenjeit, de így is pénzt követeltek tőlük.

A farmerek alapvetően próbáltak mindig is küzdeni a GMO nagyvállalat és annak “termékei” ellen. Egyszerűen tudják, hogy óriási egészségügyi kockázatai vannak…

A hatások még nem ismertek, bár ez idáig már több tanulmány is kapcsolatba hozta a módosított élelmiszerek fogyasztását az ételallergiával, idegrendszeri zavarokkal, antibiotikum rezisztenciával, sőt, a rák kialakulásával is.

Mindemellett létezik már néhány kutatási eredmény is, amelyek bizonyítják a GMO természetre gyakorolt pusztító hatásait. Például egy 2012-es felmérés szerint az amerikai farmerek fele gyomírtószer toleráns növények (ún. szupergyomok) elszaporodásáról számolt be.

Válaszul a farmerek egy része erősen mérgező szereket vetett be ellenük, amelyek hatóanyaga a dikamba és a 2,4-D. Mindkettő fő okozója lehet születési rendellenességek és akár rák kialakulásának is.

A genetikailag módosított növények további káros hatásokkal bírnak, mivel a rájuk szálló beporzó rovar is megfertőződik, és egyben hordozóvá is válik, ezáltal más élőlények is veszélybe kerülnek.

És ez csupán egy példa a sok közül…

Amerikában is több százezer farmercsaládot lehetetlenítettek el, és próbálnak elsöprő erővel betörni az európai mezőgazdaságba is, folyamatosan ostromolják azokat a bizonyos kapukat.

A cél egyértelmű: azt akarják elérni, hőgy legyenek végül az egyedüliek, akik etetik a világot. Egyfajta élelmiszer monopólium kialakítása zajlik, és ehhez midnne eszközt bevetnek.

Ehhez az kell, hogy a legtöbb őstermelőt és a különféle rancsokat, farmokat fel tudják számolni.