A mesterséges intelligencia már öt év múlva felborít mindent

20180910ai mesterseges intelligencia circuit board
Kérlek segíts egy megosztással a cenzúra ellen! Köszönöm!

Egy friss, a btiteknél elvégzett kutatásból kiderül, a vállalatok 41 százaléka szerint a mesterséges intelligencia már öt év múlva akkora hatást gyakorol a világra, hogy jelenlegi üzleti modelljük teljesen hasznavehetetlen lesz.

A Microsoft által készített felmérésben 5 ezer üzleti vezető és munkáltató vett részt az Egyesült Királyságban. Kiderült, hogy közel a felük szerint, a mesterséges intelligencia előretörése teljesen megváltoztatja majd a vállalatuk működését.

Ennek ellenére a megkérdezettek 51 százaléka nyilatkozta, hogy még nincs terve a mesterséges intelligencia kihasználására. Clare Barclay, a Microsoft brit műveleti igazgatója szerint néhány vezető inkább nem csinál semmit, ha megérzi a változás szelét, hiszen az sokkal egyszerűbb, mint foglalkozni az elkerülhetetlennel.

20180910ai mesterseges intelligencia circuit board

A felmérésből az is kiderült, hogy az alkalmazottak 45 százaléka félti munkáját a mesterséges intelligenciától, de az 51 százalékuk semmit nem tesz egyéni képességei fejlesztéséjért.

A Barclay szerint viszont a mesterséges intelligenciára nem fenyegetésként kell tekinteni, hanem úgy, mint egy új lehetőségre.

Ráadásul azok a vállalatok, akik már alkalmazzák a mesterséges intelligenciát, több területen is túlteljesítik vetélytársaikat, köztük a termelékenységben, teljesítményben és üzleti eredményben egyaránt.

NÉZZ SZÉT A KATEGORIZÁL TÉMAKÖREINK CIKKEI KÖZÖTT:

ELTITKOLT VILÁG | AKTUÁLIS HÍREKKözéletJárványNagyvilágNemzetiNeoLiberálisVeszélyZónaDiktatúraBevándorlásRasszizmusÉrdekességekEltitkolvaVideókTeljes adások

Republished by Blog Post Promoter

Oszd meg a cikket ismerőseiddel