A mesterséges intelligencia fogja eldönteni, mi a fake news és ő fogja cenzúrázni is a teljes internetet

Kérlek segíts egy megosztással a cenzúra ellen! Köszönöm!

A mesterséges intelligencia (AI) nagy segítséget tud adni a hamis hírek, az uszító internetes szövegek elleni védekezésben.

A Lancaster Egyetem kutatói az április elsején világszerte megjelenő tréfákból indultak ki, nem véletlenül: az ilyen beugrató szövegek ugyanis sok tekintetben hasonlók, mint a „fake news”, a tudatosan terjesztett hamis hír és egyéb dezinformációk.

pixabay.com

Kép: pixabay.com

Azok is általában rövidebbek a szokásos szövegeknél, fogalmazásuk egyszerűbb az átlagosnál, könnyebben olvashatók, és meglepően sokszor szerepel bennük szerzőjük egyes szám első személyben.

Okos adatok: egyre olcsóbb rendszerek a kkv-k szolgálatában

A gépi intelligencia a hatékonyságnövelés talán utolsó forrása. Az okos eszközök, szenzorok közötti kommunikációt, a mesterséges intelligencia-szoftverek használatát a kisebb cégek számára is elérhetővé fogják tenni azok a IoT-hálózatokat, amik most indulnak el az 5G-technológiával.

A tapasztalatok alapján tanuló algoritmust dolgoztak ki a számítógépnek, amely egybevetette az áprilisi tréfákat és a hamis híreket. A rendszer ezután felismerte a betáplált áprilisi viccek 75, a fake news-ok 75 százalékát. Az AI tehát alkalmassá tehető arra, hogy szűrje a világhálón megjelenő dezinformációkat, miközben azt is jelzi, mikor és milyen gyakorisággal terjesztik az adott hírt, és hogyan kapcsolódnak össze a közösségi portálok használói.

(Forrás: Lancaster Research)

Forrás

NÉZZ SZÉT A KATEGORIZÁL TÉMAKÖREINK CIKKEI KÖZÖTT:

ELTITKOLT VILÁG | AKTUÁLIS HÍREKKözéletJárványNagyvilágNemzetiNeoLiberálisVeszélyZónaDiktatúraBevándorlásRasszizmusÉrdekességekEltitkolvaVideókTeljes adások

Republished by Blog Post Promoter

Oszd meg a cikket ismerőseiddel