A mesterséges ember – Ősi idegenek

a mesterseges ember ősi idegenek

Az intelligens robotok valóban fenyegetik az emberiséget, vagy az emberi evolúció következő lépését jelentik? Ahogy az ember és a gép elkezd egyesülni, talán az idegenek által nekünk szánt sorsot teljesítjük be? – vezeti fel az Új Világtudat az ismeretterjesztő filmet.

2017. októberében egy Sophia nevű robot mondott elsőként beszédet az Egyesült Nemzetek előtt New Yorkban. Sophia-t 2015-ben hozta létre a hongkongi Hanson Robotics vállalat. Képes fenntartani a szemkontaktust, felismerni az arcokat, és beszélgetni az érzéseiről.

Két héttel az ENSZ-ben elmondott beszédét követően Sophia Szaúd-Arábiában állampolgárságot kapott. A kormányok azt fontolgatják, hogyan lehetne integrálni a mesterséges intelligenciát az életünkbe, és hogyan biztosítsuk a robotok jogait.

Egy egyre növekvő robotjogi mozgalom van kibontakozóban, hogy az intelligens robotokat egyenlőnek tekintsék az emberekkel. Van egyfajta nárcisztikus értelme az olyan humanoid robotok létrehozásának, amelyek hasonlítanak ránk, ami azt az érzést hordozza magában, hogy le tudjuk küzdeni a saját halandóságunkat.

Az ókorból származó teremtés történetek szerint isteni erők hozták létre az emberiséget. Ha át tudnánk ültetni a tudatunkat egy robot testébe, leküzdhetnénk biológiai korlátainkat és halhatatlanná válhatnánk. A sci-fi a futurisztikus robotokat virtuális emberekként ábrázolja, akik éhezik a tudást.

Zack Estrin, az “Elveszve az űrben” tudományos fantasztikus írója arra a tudásra alapozta a sorozatot, amit a tudósok jelenleg már elértek. A filmsorozat a robotok saját tudatosságát, vágyait és érzéseit vizsgálja az emberekkel kapcsolatos tapasztalatai alapján. A változó színek és fények a robot arcán az érzelmeit közvetítik. A valóságon alapuló tudományos fikció sokkal vonzóbb, mint a tiszta fikció.

 

A futuristák úgy vélik, hogy a mesterséges intelligenciával rendelkező gépek és számítógép vezérelt agyak létrehozása a halhatatlan testekben egy napon elavulttá teszik a hús-vér embereket. A robotok megalkotásával ugyanazon az úton járunk, amit az ősi múltban más fajok tettek, és egy kozmikus programot teljesítünk be, amely túlmutat a megértésünkön.

A Földre látogató földönkívüliek robot felderítőket küldhettek bolygónkra. A több ezer évvel ezelőtti földönkívüli látogatásokat robotok segítségével oldhatták meg, és nem maguk a földönkívüliek érkeztek ide. Az ókori űrhajós teoretikusok úgy vélik, hogy a robot forradalom már több ezer évvel ezelőtt megtörtént.

Ősi idegenek – A mesterséges ember / 13. évad 13. rész

Új Világtudat

Originally posted 2018-12-28 08:13:17. Republished by Blog Post Promoter