A maffia tette zsebre a migránstábornak szánt pénzeket


Az első 50 fős csoport, amely elhagyta a tábort csak férfiakból, zömmel afrikai menedékkérőkből állt. Hírügynökségi értesülések szerint felnőtt, gyermektelen férfiakról van szó.

A csoportot kisebb szicíliai menedékkérő-táborokba szállítják át. Február végéig újabb százas csoportot helyeznek át.

Február végéig megint 150 embert szállítunk el. Ez azt jelenti, hogy négy vagy öt hónap alatt az ütemtervek szerint haladva, képesek leszünk az összes központ kiürítésére–nyilatkozta a Mineóban működő menedékkérő-tábor vezetője, Francesco Magano.

Ez a legnagyobb ilyen központnak számít Európában, amit 2011-ben nyitottak meg. Jelenleg 1244 ember tartózkodik itt.

Volt idő, amikor a menedékkérő-táborban több mint 4 ezer migráns szorongott. A központ működtetéséről több olasz ügyészi vizsgálat is indult, miután kiderült, hogy a migránsok befogadására szánt tábor forrásait valójában a sziciliai maffia bűnszervezete tette zsebre. Januárban először egy Róma közeli táborból kezdték elszállítani az ott tartózkodó több mint 500 menedékkérőt.

Matteo Salvini korábbi kijelentései szerint Olaszországban nincsen többé szükség nagyméretű menedékkérő-táborok fenntartására, miután az utóbbi egy év alatt az itáliai partok lezárásával 80 százalékkal visszaesett az országba érkező migránsok száma.

 


Like it? Share with your friends!

0 Comments

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kérjük oszd meg a cikket

Mivel a Facebook korlátozza a hírek automatikus megjelenítését, ezért arra kérünk, hogy oszd meg személyesen a cikket, ezzel jelentős mértékben segítve az oldalt hatékonyságát. Köszönjük