A “lélek agysejtjeit” fedezhették fel a Szegedi Tudományegyetem segítségével

Kérlek segíts egy megosztással a cenzúra ellen! Köszönöm!

A felfedezés mindent megváltoztathat. Egyesek szerint könnyen lehet, hogy személyiségünk és a lélek bizonyos részei tárolódnak bennük. A túlvilág küszöbén…

A legújabb kutatásukban a Seattle-i Allen Agykutató Intézet és a Szegedi Tudományegyetem együttműködése során egy új emberi agysejt típust fedeztek fel, amit eddig még nem láttak sem kísérleti egereknél, sem pedig más vizsgált állatnál – olvasható a Nature Neuroscience című szaklapban.

Az új sejteket „csipkebogyó neuronoknak” nevezték el, mivel a sűrű agysejthalmaznak az álterméshez hasonló alakja van.

Az új neuron – az idegrendszer legkisebb egysége – típus a gátló neuronok csoportjába tartozik, melyeknek a többi neuron aktivitásának megfékezésében van szerepük.

A felfedezés sokak szerint azért lehet jelentős mérföldkő, mert a típus funkciója egyelőre ismeretlen.

Már most szárnyra kaptak olyan elképzelések, miszerint ezeknek az agysejt típusoknak szerepe lehet az embeir személyiség további részeinek és a léleknek a tárolásában.

Ráadásul az öntudat kulcsa is lehet. A tudósok ugyanis a sejteket az emberi agykéreg legfelső részének vizsgálata közben fedezték fel. Ez a terület felelős az emberi öntudatért is többek között. Az agykéreg ezen része az emberek esetében a testhez viszonyítva lényegesen nagyobb mint más állatoknál.

A kutatás eredményei szerint a „csipkebogyó sejtek” olyan géneket aktiválnak, amelyeket nem láttak az egerek agysejtjeiben, amíg a sejtekkel kapcsolatban azt is megállapították, hogy azok az úgynevezett piramis neuronokkal alkotnak szinapszisokat – sejtek közötti kapcsolódások – az agykéregben.

A „csipkebogyó sejteket” az teszi igazán különlegessé, hogy csupán egy másik sejttípussal képesek kapcsolatot létesíteni, ami a kutatók szerint arra utal, hogy nagyon specializált módon irányítják az információ folyását.

Vagyis akár még a lélek molekulával is kapcsolatban állnak, de persze ezek már inkább csak meszebb menő feltétlezések, mintsem tudományos eredmények vagy teóriák.

Fontos és érdekes tény, hogy ilyen csipkebogyó sejteket csak az emberi agyban találtak eddig még a kutatók, ami valóban alátámaszthatja azt, hogy a lélekkel kapcsolatos.

Ne feledjük, az alapvető vallási dogmatikus elképzelés is azt írja a Biblia alapján, hogy más élőlényeknek, így az állatoknak nincs lelkük.

Vagyis ha a csipkebogyó sejtek valóban csak a mi agyunkban vannak kelen, közük lehet a lélekhez,a tudathoz és a személyiséghez, sokkal szorosabban, mint eddig bármilyen más élő struktúra az agyban.

NÉZZ SZÉT A KATEGORIZÁL TÉMAKÖREINK CIKKEI KÖZÖTT:

ELTITKOLT VILÁG | AKTUÁLIS HÍREKKözéletJárványNagyvilágNemzetiNeoLiberálisVeszélyZónaDiktatúraBevándorlásRasszizmusÉrdekességekEltitkolvaVideókTeljes adások

Republished by Blog Post Promoter

Oszd meg a cikket ismerőseiddel