A lapos Föld hívők luxus hajó “gömb hívő” kapitányával utaznak az Antarktiszra, hogy megkeressék a “nagy jégfalat

Az Antarktisz a lapos Föld elméletben hívők számára fontos hely, mert szerintük egy hatalmas jégfal van a világ körül. A lapos Föld hívők ragaszkodnak ahhoz is, hogy az Antarktisz egy olyan hely, ahol korlátozzák a belépést a nyilvánosság számára, mert a világ kormányai természetesen megpróbálják elrejteni a nagy jégfalat. Úgy vélik, hogy ez a jégfal több több ezer méter vastag és 50 méter magas.

A Lapos Föld Társaság szerint “A Földet minden oldalról egy jégfal veszi körül, amely visszatartja az óceánokat. Ez a jégfal az, amit a felfedezők Antarktisznak neveztek el.

Az utazást a Lapos Föld Nemzetközi Konferenciának otthont adó csoport szervezi, amit 2020-ban terveznek végrehajtani.

A kritikusok azonban rámutattak arra, hogy ahhoz, hogy az Antarktiszra menjenek, a lapos Föld hívőknek a GPS rendszerekre kell támaszkodniuk, és valószínűleg egy olyan személyzetre kell hagyatkozniuk, akik szerint a Föld gömbölyű.

Az egykori tengerjáró hajó kapitány, Henk Keijer, aki 23 évet töltött a világ minden táján elmondta, hogy “A hajók navigációi azon a elven alapulnak, hogy a Föld gömbölyű. A tengeri térképeket azt szem előtt tartva tervezték meg, hogy a Föld egy gömb.

Keijer rámutatott, hogy több GPS műhold van elhelyezve a Föld minden része fölött, hogy lefedjék a bolygó teljes görbületét.

Az ok, amiért 24 műholdat használtak, a Föld görbülete miatt van. Egy pozíció meghatározásához legalább három műholdra van szükség. De a Föld másik oldalán is vannak emberek, akik meg szeretnék ismerni a helyzetüket, így nekik is szükségük van bizonyos számú műholdra. Ha a Föld sík lenne, akkor összesen három műhold is elég lenne ahhoz, hogy ezt az információt a Földön mindenki számára biztosítsa. De ez nem elég, mert a Föld gömbölyű,” – magyarázta Keijer.

Közel 4 millió kilométert hajóztam oda vagy vissza. Nem találkoztam egyetlen tengerész kapitánnyal sem, aki úgy véli, hogy a Föld lapos,” – tette hozzá Keijer.

Számos társfinanszírozásban tervezett erőfeszítés történik arra, hogy elérjék az űrt, vagy “a Föld szélét“. Még a B.o.B nevű rapper is azt reméli, hogy sikerül összegyűjtenie 1 millió dollárt ahhoz, hogy műholdat küldjön az űrbe, hogy egyszer és mindenkorra rendezze ezt a vitát. Szó van egy valóságshowról is, amelyben a lapos Föld hívők megpróbálnak a Föld szélére utazni, hogy megkeressék a nagy “jégfalat“. (1)
(1) – https://www.theguardian.com/science/

Forrás: Új Világtudat

Originally posted 2019-04-01 23:20:00. Republished by Blog Post Promoter