A kutatók 99%-ban biztosak benne, hogy rábukkantak Noé bárkájára! Igazolható a Bibliában leírt esemény és az özönvíz

Szakértők számolnak be a történelem legnagyobb bibliai felfedezéséről és arról, hogyan próbáltál eltusolni az eredményeket, és kiknek, miért állhat érdekében az, hogy ne legyen soha megerősítve ez a nagy horderejű esemény!

Kutatócsoport találhatott rá Noé egykoron elveszett bárkájára. igaz lehet tehát a Bibliában leírt történet.

Ha ez bebizonyosodik minden hitelt érdemlően, az a világtörténelem legnagyobb volumenű felfedezése lehet.

Sokak szerit már most is biztosak a kutatók és a régészek a leletek valódiságában. Szerintük 99%, hogy igazuk van, és tényleg a Noé bárkájának maradványait találhatták meg.

Eredetileg Noé bárkája az Aratát hegyen feneklett meg. Ő volt az, akit Isten előre figyelmeztetett az eljövendő vég, a mindent elpusztító özönvíz érkezésére.

Isten azt is elrendelte Noénak, hogy minden állatból vigyen egy párt magával fel a bárkára, és az egész családját, hogy az emberiség túlélje az özönvíz mérhetetlen pusztítását.

A teremtő még konkrét instrukciókat is adott neki a bárka megépítésére vonatkozóan. Ezzel kapcsolatban rengeteg információnk van, így nagyjából a tudomány tudta, hogyan is nézhetett ki egykoron a bárka.

A bárka a leírások alapján 150 napon át lebegett a vízfelszínen, mire megfeneklett az Araráton.

Évszázadokon át nem találta meg senki a bárka pontos helyét. A tudományos világ mindig is kétkedve állt a legendával kapcsolatban a dolgokhoz, így a vallásos csoportok is elkezdték kétségbe vonni a történetet.

Aztán váratlanul történt valami. Egy evangélista kutatócsoport rátalált arra, amit már évszázadok óta oly sokan kerestek: Noé bárkájának maradványaira.

Az Ararát hegyen találtak rá, pontosan ott, ahol biblia is leírta, vagy legalábbis ahol a leírások alapján sejtették.

Egy részét a roncsoknak korábban vulkanikus kőzetnek vélték, de mint a kutatásokból kiderült, ezek egy hajó roncsai.

Paul Zimansky régész kifejezetten a Közel-Keletre specializálódott, és rengeteg kutatást végzett azelőtt, hogy a bárkát megtalálták volna.

A bárka maradványai félig a földbe ágyazódva maradtak fenn, és a radiokarbonos vizsgálatok alapján 4.800 évesek azok a mára már félig megkövesedett dalécek, deszkák, melyek a bárkát alkotják.

“Nem 100%, hogy ez Noé bárkája, de 99%-os bizonyossággal állítjuk, hogy igen!”

A képeken jól látható, hogy a bárka kiálló része volt az, amire sokan felfigyeltek a kutatók közül, re még annál is többen voltak azok, akik vulkanikus, vagy egyéb eredetű kőzeteknek, szikláknak vélték a megkövesedett faléceket.

A hajótest belsejébe is bejutottak a kutatók, legalábbis számos olyan kép került elő, melyek erről tanúskodnak.

A kutatások során rengeteg állati ürüléket találtak, melyek szintén félig meg voltak már kövesedve, és a kormeghatározás alapján egybevágnak a bárka történetével. Rengeteg szalmát is találtak, amivel feltehetően a bárka belsejét bélelték, és azzal etették az állatokat a 150 napnyi hajózás ideje alatt.

A Leicester Egyetem kutatásai alapján készült tanulmányok szerint a bárka 70 ezer állatot volt képes befogadni, anélkül, hogy elsüllyedt volna.

A megtalált bárka maradványai alapján kijelenthető, hogy ezt alátámasztani vélik a bárka adatai.

Figyelemre méltó az is, hogy rengeteg – egyesek szerint legalább 250 – kultúra tartotta nyilván a történelem során egy ősi áradás bizarr elmékét, és mára tudományos bizonyítékok is vannak arra vonatkozóan, hogy az özönvíz valóban végigsöpörhetett a bolygón.

Jobb oldalt egy korábbi illusztráció, baloldalt a bárkában talált valódi felvételek.

Szintén nem elhanyagolható tény, hogy a bárka pont olyan hosszú, és olyan paraméterekkel rendelkezik, mint, ahogy azt a Biblia mondja. A faanyagon kívül vasat is használtak a felépítéshez. Alumíniumot és vasat is találtak a maradványok között. A bárkát a Nyolcak falva nevű település közelében, a Nyolcak völgyében találták meg, amely szintén bizonyíték lehet, hiszen nyolc túlélő volt a bárkában.

A mai napig azonban csak kevesen ismerik el a bárka megtalálását, holott ennek már jó ideje.

Azóta rendre előkerül időnként, hogy újabb eredményeket tudattak a közvéleménnyel a kutatók, de a mainstream régészet érdekei nem diktálják azt, hogy a bárka története hitelesítve legyen.

Érdekes, hogy a területet a török kormány is hivatalosan elismerve “Noé Bárkája Nemzeti Park”-ként emlegeti.

Minden jel arra utal tehát, hogy feltehetően valóban Noé bárkája nyugszik az Ararát-hegyen.

Azonban nem mindenki akarja ezt bebizonyítani.

Bár az egyháznak kifejezetten jól jönne az, ha a Bibliában is leírt eseményt tudományosan bizonyítanák, sokak szerint a bárka mélye olyan titkokat is rejthet, amik szembemennének bizonyos dolgokban a Szentírással.

Vagyis a Vatikán félhet, hogy valami olyat hoznak a felszínre az elveszett bárkával együtt, ami kínos magyarázkodásra kényszerítheti őket…

A tudomány remélhetőleg hamarosan véglegesen elismeri ezt a páratlan felfedezést, amikor 100%-ban bizonyossá válik minden.