A kibertámadások gyújthatják be a harmadik világháború kanócát

Kérlek segíts egy megosztással a cenzúra ellen! Köszönöm!

Az eddig vizsgált szűk 15 évből összesen 206 olyan nagyobb támadás vagy összefüggő támadássorozat került be a gyűjtésbe, amelyekről nagy biztonsággal állítható, hogy a támadók mögött valamilyen nemzetállam állt – még ha azt nem is minden esetben sikerült azonosítani, hogy melyik.

A támadások éves eloszlása alátámasztja azt az egyre inkább közhellyé váló tézist, hogy a kiberhadviselés korába léptünk, és a kibertérben vívott háború már szabad szemmel is egyre inkább láthatóvá válik.

Az állami akcióként azonosított kibertámadások több mint negyede tavaly történt, és az 54 akcióból legalább 25 köthető Oroszországhoz.

2019 első három hónapjából 9 eseményről tudni, ami már most több, mint jó pár korábbi év teljes termése. Ebből a 9-ből négyhez volt köze az oroszoknak – például az amerikai és európai agytrösztök megtámadásához –, háromhoz pedig Kínának.

Egy választási hekkelés is jutott már az év elejére, ez ráadásul orosz-kínai közös munka lehetett: Indonézia választói adatbázisába piszkáltak bele a támadók.

2019 első három hónapjából 9 eseményről tudni, ami már most több, mint jó pár korábbi év teljes termése.

Ebből a 9-ből négyhez volt köze az oroszoknak – például az amerikai és európai agytrösztök megtámadásához –, háromhoz pedig Kínának. Egy választási hekkelés is jutott már az év elejére, ez ráadásul orosz-kínai közös munka lehetett: Indonézia választói adatbázisába piszkáltak bele a támadók.

Mondanánk, hogy lassan tényleg nem ártana felkészülni a harmadik világháborúra, de az a helyzet, hogy az valójában már évek óta zajlik, még ha kevésbé látványosan is, mint ha puskák ropognának és városok dőlnének romba.

Ennek ellenére még mindig nagyrészt szabályozatlan frontról van szó: hiába egyre több az állami hátszelű kibertámadás, az esetek nagy részében szinte lehetetlen a bizonyítás, így a számonkérés és a következmény is minimális.

Azaz a hülyének is megéri errefelé próbálkozni, a világ vezető hatalmainak meg pláne.

NÉZZ SZÉT A KATEGORIZÁL TÉMAKÖREINK CIKKEI KÖZÖTT:

ELTITKOLT VILÁG | AKTUÁLIS HÍREKKözéletJárványNagyvilágNemzetiNeoLiberálisVeszélyZónaDiktatúraBevándorlásRasszizmusÉrdekességekEltitkolvaVideókTeljes adások

Republished by Blog Post Promoter

Oszd meg a cikket ismerőseiddel