“A kereszténység nem békés vallás” egy brit belügyminisztériumi hivatalnok szerint

Egy kereszténységre áttért iráni állampolgár menedékjogi kérelmét furcsa indokkal utasította el az Egyesült Királyság belügyminisztériuma. Az ügyintéző szerint, a kérelmező érvelésének, amelyben a kereszténységet egy békés vallásnak tünteti fel, nincs igazi jogalapja, hiszen a kereszténység – összehasonlítva az iszlámmal – nem egy békés vallás.

Egy, még 2016-ban menedékjogot kérő, iráni állampolgár azzal indokolta az Egyesült Királyságban benyújtott menedékjogi kérelmét, hogy a kereszténységre áttérő muszlim „hitehagyott” emberként komoly támadásoknak lenne kitéve saját országában.

Hozzátette, az erőszakos iszlám vallásból azért tért át a kereszténységre, mert sok békét, szelídséget fedezett fel benne.

A belügyminisztérium ügyintézője azzal utasította el kérelmét, hogy mindezt nem tartja megalapozottnak, hiszen “a kereszténység nem egy békés vallás”. Ezek után a Bibliából, a Jelenések könyvéből idézett be több részletet, amely szerinte jól érzékelhetően tele van a bosszú, a halál, illetve az erőszakos cselekmények és pusztítás különböző megnyilvánulásaival.

Majd levonja a tanulságot: „ezek a példák is jól mutatják, mennyire alaptalan az érvelése, miszerint a kereszténységre azért tért át, mert az iszlám durvaságához és erőszak-központúságához képest egy békés vallásnak találta.”

Az ügyre felfigyelő kritikus emberjogi aktivisták szerint, ez az eset is jól mutatja, a menekültügyi osztály gyakorlatilag bármilyen keresetlen ürügyet felhasznál az emberek elutasítására és valójában mennyire ignoráns a menedékkérők élete és problémái felé.

Conor James McKinney jogi szakértő, a ‘Free Movement’ weboldal helyettes szerkesztője rávilágított:

A cikk folytatását ITT olvashatják.

S4C.News

 

Forrás