A Jobbik megélhetési 56-osa a lengyel-magyar barátság napján: “Nem szeretem a lengyeleket” |

Ha létezne verseny a népek barátságának mezőnyében, a lengyel és a magyar nemzet közötti sok évszázados lelki kötelék minden bizonnyal dobogós helyen szerepelne.

A lengyel-magyar barátság napjának (lengyelül Dzień Przyja·ni Polsko-Węgierskiej) története 2006. március 24-ig nyúlik vissza, amikor a két ország köztársasági elnöke aláírta a győri nyilatkozatot, valamint átadták a két nép barátságának első köztéri emlékművét. A magyar-lengyel baráti kapcsolatainak emléknapjának minden évben a másik ország egy-egy városa ad otthont. Idén, március 20. és 23. között Kielce városában emlékeztek a két nemzet fiai.

A Jobbik soroksári ifjúsági tagozata az elvtársi kapcsolatok ápolásán túl (idén még) gondolt a lengyel-magyar barátság napjára, egy fényképet is megosztva követőivel.

Ekkor jelent meg a neo-Jobbik megélhetési dísz-56-osa, Murányi Levente, és az alábbiakat tartotta rendkívül fontosnak megosztani az emléknapon pártja ifjaival: “Nem szeretem a lengyeleket ha megismeritek őket ti sem fogjátok.”

Magyarul:

Nem szeretem a lengyeleket. Ha megismeritek őket, ti sem fogjátok.

Murányi Levente, a Jobbik volt alelnöke, miután 2014-ben alkalmatlansága miatt (szinte fel sem szólalt az Országgyűlésben) nem lehetett többé országgyűlési képviselő, kapta tovább a Jobbiktól a képviselői fizetését úgy, hogy lényegében semmit sem csinált.

Ugyan 2018-tól csökkentett mértékben, de még mindig kapja az apanázst, ez lehet a magyarázata, hogy asszisztál a kommunista párt jogutódjával való szövetkezéshez is.

Forrás: Kuruc.info

Forrás