A japán flotta sci-fibe illő hadihajófejlesztése

A Mitsubishi Heavy Industries 2015 óta fejleszti a 30FFM (régebben 30DX) jelzésű, új multifunkciós fregattot a Japán Tengerészeti Önvédelmi Erő részére. A hajó makettjét és látványrajzait először az Euronaval 2018 és a Washington DC-ben 2018 májusában megrendezett Sea Air Space 2018 haditengerészeti kiállításon mutatták be.

Az idén májusban is megrendezett washingtoni kiállítás egyik legnagyobb szenzációjaként, a Mitsubishi bemutatta a hajó egészen futurisztikus harci információs központját (CIC), amely leginkább egy Star Trek film valamelyik űrhajójának parancsnoki hídját idézi.

A 30FFM fregatt gépészetileg és fegyverzetét tekintve a legújabb nemzetközi trendeket követi, így paraméterei más gyártók hajóihoz hasonlóak. Vízkiszorítása 5 500 tonna lesz, hossza 132,5 méter. Meghajtása az úgynevezett CODAG (Combined diesel and gas) lesz, ami egy Rolls-Royce MT-30 gázturbinából és két MAN 12V28/33D típusú dízelmotorból áll majd, amelyek az ezekkel összekapcsolt, két vízsugárhajtóműből és két propellerből álló kombinált rendszert működtetik. Sebessége várhatóan több mint 30 csomó lesz.

A fő fegyverzet egy az orrfedélzetre telepített 57 mm-es gyorstüzelő automata lövegből és egy 16 cellás rakétaindítóból áll, amely légvédelmi, hajók elleni, illetve tengeralattjárók elleni rakéták indításra lesz alkalmas. Önvédelemre a régi Phalanx gépágyúrendszer leváltására szolgáló, a közeli, alacsonyan repülő célok ellen bevethető SeaRAM rakéták és távirányított géppuskák szolgálnak majd. A fregatt tatfedélzetén hangár és helikopterleszálló kerül kialakításra, amely egy SH-60J tengerlattjáró-elhárító helikopter üzemeltetéséhez elegendő.

A hadihajók harci információs központja, általában négyszögletes, munkaállomásokkal telezsúfolt, félhomályos terem a parancsnoki híd mögött, a lehető legmélyebbre elrejtve a hajótest mélyén, hogy minél védettebb legyen az esetleges találatoktól.

A 30FFM harci információs központja merőben eltér az eddig megszokott elrendezéstől. Bár ez is a hajó gyomrában lesz, de az újfajta irányítóterem kör alaprajzú, külső peremén 14 darab érintőképernyős monitorokkal ellátott, multifunkciós munkaállomással, amelyek mindegyike a fal felé néz. A terem közepén lesznek telepítve a parancsnok és a hadműveleti tisztek munkaállomásai és a két nagyméretű, horizontális elrendezésű ugyancsak érintőképernyős, taktikai tábla, amelyek a hadműveletek tervezésére, helyzetelemzésre és navigációs célra egyaránt szolgálnak.

Ugyancsak újdonság, hogy az irányítóterem falait csaknem 360 fokban, (a bejárat kivételével) nagyméretű, multifunkciós monitorok borítják. Ezeken megjeleníthetők a hajó teljes környezetét lefogó szenzorok adatai és a kamerák képei, amelyek éjjellátó funkcióval is rendelkeznek, így a hajó mélyén dolgozók minden napszakban és rossz látási viszonyok között is élőben láthatják, mi történik odakint. A tájékozódást a képek felső szélén lévő, az égtájakat jelző fokbeosztás és egy nagy vörös nyíl is segíti, amely mindig az aktuális haladási irányt mutatja.

Természetesen a képernyőkön a sok egyéb adat is megjeleníthető, így a motorvezérlés, üzemanyagszint és a fegyverzet aktuális állapota, a rendelkezésre álló lőszer mennyisége, de harci cselekmény, vagy baleset esetén a szerkezeti károk, fedélzeti tűz, stb. mértéke, kiterjedése is. Az újfajta 360 fokos monitorfal előnye, hogy mindenki láthatja az információkat a saját munkahelyéről és nem kell adott esetben egyetlen monitorhoz tömörülni, mint ahogy manapság még a legkorszerűbb hajókon is előfordul.

A 2018 októberében megkötött szerződés értelmében, az első 30FFM típusú hadihajó gyártása 2019 októberében kezdődik a Mitsubishi Nagasakiban működő hajógyárában és az első egység 2022-ben áll majd hadrendbe.

Forrás: https://www.navalnews.com/