A idióta mig­ráns azt hitte, hogy or­vosa meg­mér­gezi, ezért agyon­szúrta

Offen­burg­ban ta­valy tö­meg­tün­te­tést és gyász­me­ne­tet is ki­vál­tott az a gyil­kos­ság, ame­lyet egy szo­má­liai mig­ráns kö­ve­tett el egy helyi kör­zeti orvos ellen. A leg­töb­ben azt re­mé­lik, hogy a na­pok­ban kez­dő­dött bí­ró­sági tár­gya­lás végül vá­laszt ad arra, hogy miért kel­lett meg­hal­nia a köz­tisz­te­let­nek ör­vendő dok­tor­nak, – számolt be az esetről a Ripost.hu.

Tavaly augusztus 16-án a reggeli órákban egy szomáliai migráns rontott be az egyik offenburgi rendelőintézetbe, és megölte az ott praktizáló orvost. A doktort egy 13 centiméter hosszú pengéjű késsel szúrták agyon. A támadás során hét szúrás érte az áldozat fejét, tíz a nyakát és egy a gyomrát.

A támadó maga is megsebesült a késelés során, és a vérnyomon elinduló keresőkutyák a közeli menekültszállóra vezették a rendőröket. Amikor nem sokkal később a belvárosban elfogták az afrikai férfit, friss vágási sérülés volt a kezén.

A feltételezett elkövető a bírónak azt vallotta egy tolmács segítségével, hogy teljesen ártatlan. Elmondása szerint a rendőrök aláírattak vele egy papírt, amit ő nem tudott elolvasni, de azt állították neki, hogy az csak formalitás, és öt napon belül újra szabad lesz. A gyanúsított közölte, hogy nem fogadja el a számára kirendelt ügyvédeket, szakértők szerint így próbálja hátráltatni az ellen folyó eljárást.

A bíróságon az elsőként beidézett nyomozó azt vallotta, hogy az őrizetbe vétel után a migráns azt mondta, a doktor meg akarta őt mérgezni.

Mint kiderült, a gyilkosság előtt másfél évvel a szomáliai férfi gyomorbántalmakkal és meghűlés tüneteivel négyszer-ötször is járt az orvosi rendelőbe.

A folyamatos panaszok miatt az orvos vérvételt rendelt el a helyszínen, és vélhetően az afrikai bevándorló ezért hitte azt, hogy merényletet kísérel meg ellene.