A hunok titkos történelme: Európa több ezer éves népe és eltitkolt utunk a Kárpát-medencébe – VIDEÓ

Kérlek segíts egy megosztással a cenzúra ellen! Köszönöm!

Mi a teljes igazság a magyarok őseivel, a hunok eredetével kapcsolatban?

Honnan származunk, milyen ősnyelv öröklődött ránk, és merre jártunk a  világban, vagy egyáltalán, valóban volt-e Honfoglalás, vagy valójában csak hazatértünk?

Rengeteg legenda és misztikum kering a népünkről, nem véletlenül.

Sokak szerint a mi népünk több mint ezer éves, és talán a legősibb Európában…

A hunok néven ismert népességet részben kelet-európai, részben belső-ázsiai eredetű pásztorkodó lovasnépek alkották.

Nyelvük, legalábbis az uralkodó népességé, török lehetett. Birodalmuk – melynek központja egy időben a Kárpát-medence volt – írott források alapján jól ismert, a hunok társadalmáról azonban viszonylag kevés feljegyzéssel rendelkezünk.

A kínai történészek nézete szerint a hsziungnuk voltak a későbbi hunok – azaz a közép-ázsiai és európai hunok – ősei.

Feltevésüket alátámasztja, hogy a szogdok a hsziungnukat xwn (khun) névvel illették, helyénvaló tehát a hsziungnukat ázsiai hunoknak is címezni. Róna-Tas András szerint az európai hunokra nézve ez azonban csak annyit jelent, hogy közöttük a hsziungnu főnemesség fontos szerepet játszott, ha nem is feltétlenül meghatározó.

A Szegedi Tudományegyetem genetikusainak (Neparáczki Endre, Török Tibor, Pálfi György, és munkatársaik) legújabb kutatási eredményei alátámasztani látszanak a hun–magyar rokonságot, azaz a honfoglaló magyarok, továbbá ezen keresztül az európai hunok valószínűsíthetően hsziungnu származását is.

Bálint Csanád, a magyar régészet egyik vezető alakja a genetikusok eredményét azon az alapon bírálta, hogy nem ismeretesek bizonyítottan hun temetők, így bizonyítottan hun genetikai anyag sem létezhet, ami az összehasonlításokat lehetővé tenné….

 

NÉZZ SZÉT A KATEGORIZÁL TÉMAKÖREINK CIKKEI KÖZÖTT:

ELTITKOLT VILÁG | AKTUÁLIS HÍREKKözéletJárványNagyvilágNemzetiNeoLiberálisVeszélyZónaDiktatúraBevándorlásRasszizmusÉrdekességekEltitkolvaVideókTeljes adások

Republished by Blog Post Promoter

Oszd meg a cikket ismerőseiddel