A Hungaro Copter egy magyar fejlesztésű egyszemélyes helikopter

Kérlek segíts egy megosztással a cenzúra ellen! Köszönöm!

A magyarországi Verpeléten működik a Hungaro Coptert gyártó cég, amely 2008-ban kezdte meg a helikopter tervezését.

A motor kivételével teljes egészében hazai előállítású ultrakönnyű, egyszemélyes légi jármű rendkívül jól kezelhető és egy elektromos motor hajtású biztonsági rendszerrel van felszerelve, amely probléma esetén vészhelyzeti leszállást tesz lehetővé.

A körülbelül 300 kilogrammos helikopter a legmodernebb anyagokból készül, többek közt szénszálas kompozitból, rendkívül nagy szilárdságú és könnyű alumíniumból, és a legprecízebb megmunkálással állítják elő valamennyi alkatrészét, amelyeket szigorú vizsgálatoknak vetnek alá, mielőtt beépítésre kerülnek.

A helikopter maximális sebessége 185 kilométer óránként, 3000 méteres magasságba képes felemelkedni és 15-20 liter üzemanyagot fogyaszt óránként.

A világon egyedülálló elektromos biztonsági berendezés célja, hogy üzemanyag probléma vagy motorhiba esetén a pilóta gond nélkül le tudja tenni a helikoptert a földre egy-másfél percen belül.

A cég egy kétüléses helikopter változat gyártását is tervezi, amely akár oktatási célra is alkalmas. A Hungaro Copter eddig több hazai és nemzetközi kiállításon került bemutatásra.

A következő években egy drón mentőhelikopter megépítése is a cég tervei között szerepel, amely pilóta nélkül akár 500 kilométert is képes megtenni és életveszélyes helyszínekről embereket menteni.

Új Világtudat

NÉZZ SZÉT A KATEGORIZÁL TÉMAKÖREINK CIKKEI KÖZÖTT:

ELTITKOLT VILÁG | AKTUÁLIS HÍREKKözéletJárványNagyvilágNemzetiNeoLiberálisVeszélyZónaDiktatúraBevándorlásRasszizmusÉrdekességekEltitkolvaVideókTeljes adások

Republished by Blog Post Promoter

Oszd meg a cikket ismerőseiddel