A honfoglalók genetikai származása: a tudomány eredt a végső titok nyomába! Neparáczki Endre kutatásai!

Kérlek segíts egy megosztással a cenzúra ellen! Köszönöm!

Tudományos genetikai bizonyítékok a finnugor hazugság leleplezésére! A magyar népesség gyökerei a Kárpát-medencében keresendők!

Neparáczki Endre kutatásai olyan dolgokra hívják fel a figyelmet, ami a magyar múlttal kapcsolatban még kevésbé köztudott, holott fontos lenne ezen dolgok tisztázása.

Már csak a nemzeti múlt VALÓS alapjai miatt is.

A Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kar Genetikai Tanszékének égisze alatt egy olyan tanulmányt, szakdolgozatot tett le az asztalra, amit a nyugati, nemzetünk történelmét kilúgozni próbáló erők sem hagyhatnak szó nélkül.

A magyar, illetve magyar anyanyelvű népesség körében a populációgenetikai vizsgálatok kezdete elsősorban Czeizel Endre és Béres Judit nevéhez fűződik (Czeizel és mtsai., 1991; Guglielmino és mtsai., 2000; Guglielmino és Beres, 1996)

A tanulmányok mind nukleáris genomi markerek, mind mtDNS és Y haplotípus RFLP vizsgálatának eredményeit foglalták
össze.

A kezdeti, csupán 24 genetikai marker alapján elvégzett kísérletsorozatban számos ellentmondásos, nehezen magyarázható eredményt kaptak. Így például az irániakhoz mind a székelyek, mind a csángók és a kiskunok nagyobb hasonlóságot mutattak, mint a jászok.

Béres és mtsai. a magyarok finn-ugor genetikai rokonságának kérdését is vizsgálták Y kromoszómás és mtDNS markerek analízisével (Lahermo és mtsai., 1999), és eredményeik szerint a magyar és finnugor népesség teljesen elkülönül egymástól, amit későbbi hasonló vizsgálatok is megerősítettek (Guglielmino és mtsai., 1990; Semino és mtsai., 2000; Völgyi és mtsai., 2009).

A hazai aDNS kutatások 2000-ben kezdődtek a Szegedi Biológiai Központban, Raskó István kutatócsoportjában. Itthon nekik sikerült először ásatag DNS izolálniuk, továbbá mtDNS haplotipizálási módszert kidolgozniuk (Kalmár és mtsai., 2000).

Vizsgálták a kunok eredetét (Bogácsi-Szabó és mtsai., 2005), a magyar nyelvű populációk és honfoglalók genetikai
kapcsolatait (Tömöry és mtsai., 2007) és Y-kromoszómás vizsgálatot (Tat) is végeztek honfoglaló mintákon (Csányi és mtsai., 2008). 2003-tól az archeogenetikai vizsgálatokat áthelyezték Budapestre a Régészeti Intézetbe, ahol ezt követően a kutatási területen a napjainkig nem történt módszertani és tudományos előrelépés.

A Budapesten végzett munkákból 2016 végén jelent meg az első publikáció (Csősz és mtsai., 2016), melyben a Tömöry és munkatársai által használt módszerekkel egy nagyobb mintaszámú honfoglalás kori és egy kis mintaszámú avar kori anyag mtDNS haplotípusát közölték.

Időközben egyre több recens magyar mintából készült publikáció látott napvilágot amelyekben mtDNS HVR régióját (Brandstätter és mtsai., 2007.

Egyed és mtsai., 2007), Y kromoszómás mikroszatellita lókuszokat vizsgálták (Bíró és mtsai., 2009). Utóbbi cikk
eredményeit a szerzők később újabb eredmények alapján felülbírálták (Bíró és mtsai., 2015).

Ezen vizsgálatok mindegyike megerősítette, hogy a a magyar népesség genetikailag a környező
európai népességhez hasonlít, és nincs köze a finnugorokhoz.

Forrás: Neparáczki Endre

A TELJES tanulmányt ITT tudod elolvasni!

Forrás

NÉZZ SZÉT A KATEGORIZÁL TÉMAKÖREINK CIKKEI KÖZÖTT:

ELTITKOLT VILÁG | AKTUÁLIS HÍREKKözéletJárványNagyvilágNemzetiNeoLiberálisVeszélyZónaDiktatúraBevándorlásRasszizmusÉrdekességekEltitkolvaVideókTeljes adások

Republished by Blog Post Promoter

Oszd meg a cikket ismerőseiddel