A Harry Potter világ két férfi szereplője intenzív szeretkezésben egyesül – Interjúban mondta el meghökkentő gondolatait J. K. Rowling, az írónő

Kérlek segíts egy megosztással a cenzúra ellen! Köszönöm!

Szélsőbaloldali kritikusok támadták verbálisan a Harry Potter sorozat irónőjét, J. K. Rowling-ot, aki maga is elvakult LGBTQ aktivista, feminista és természetesen keményen és nyíltan baloldali.

Úgy látszik azonban, hogy az egyre szélsőségesebb, magát véleményformálónak tartó vékony kisebbségének ez már nem elegendő, hiszen Rowling azért kap most hideget-meleget, mert az általa írt Harry Potter sorozat két szereplőjéről a minap lerántotta a leplet, vagyis hogy mindketten melegek és intenzív szexuális kapcsolatot ápolnak egymással a történetben.

A filmből ez persze nem derül ki, Rowling utólag mondta el a maga által valójában elképzelt történetet. Mi akkor a gond, hiszen örülhetnének az aktivisták, hogy a hősök is melegek, ők pont ezeket a gesztusokat várják. Az idegesség oka egészen más; a heves támadások azért érték az írónőt, mert mindezt nem fejtette ki korábban az egyébként gyermekeknek írt könyveiben, és csak utólag mesélte el a nagyérdeműnek.

A póttörténet időzítése valljuk be, elsőre azért érthető, hiszen kisgyerekeket nem feltétlenül érdemes melegpornóval sokkolni. De mit gondoljunk arról az agyafúrt gondolatról, hogy a megkedveltetett szereplőkről utólag mondja el, hogy nem egészen azok, akikre a nézők és olvasók gondoltak és megszerettek. Így talán jobban működik az érzékenyítés? Nem biztos, hogy ezzel tesznek a legtöbbet a melegjogokért.

A történet picit bonyolult, hiszen sokan ismerik a Harry Potter sorozatot, mely hét könyvből áll, ezekből pedig nyolc filmet készítettek.

A világsikert arató mozik 2001 és 2011 között rengeteg nézőt, köztük nagy számban gyereket vonzottak. Az utolsó részt követően pár évvel J. K. Rowling előállt egy mostanság divatos ötlettel, miszerint előzménytörténeti mozit készítettek korábbi ki nem adott jegyzeteiből, mely a Harry Potter történetek előtt játszódik, és ennek több folytatása is lesz elvileg.

A már megismert szereplők és főhősök egy része nem szerepel ebben a tavaly mozikba került filmben, de például Dumbledore professzor, a Harry Potter történetekből megismert öreg varázsló igen, akinek fiatalkorába repülünk vissza a mesében.

A film közel sem ért el akkora sikert, mint a korábbi sorozat részei, azonban az utóbbi napokban komoly vita alakult ki, hiszen az írónő kitálalt a tavalyi film DVD kiadásán készült interjúban, miszerint a Jude Law által játszott, jól ismert, ifjú Dumbledore és riválisa a Johnny Depp által vászonra vitt Grindelwald kőkemény melegek, akik az írónő gondolataiban rendkívül érzelmesen és intenzíven szeretkeznek egymással.

Tisztelve a másságot, ez már önmagában furán hangzik a gyermekek hőseiről, főleg utólag a világ elé tárva, hiszen ez nem érzékenyítő tanfolyam, utólag belapátolva a tananyag mondanivalóját az órába, hanem mese. A fő meglepetés az, hogy ez a szívmelengető információ sem elég a szélsőbalos aktivistáknak, hiszen ha már így gondolja az írónő, vajon miért nem hozta nyilvánosságra a korábbi könyveiben és az új film forgatókönyvében, hiszen szerintük úgy lett volna kerek a gendermese.

A következő videón Rowling 6 perc 49 másodperctől beszél a két főhős szerelemi életéről:

Milyen tehát az ideális világ J. K. Rowling szerint?

A szélsőséges feminista-, meleg- és deformációs jogok védnöke utólagos kinyilatkoztatása szerint a jelenlegi alapnormák szerint élő emberek nem igazán férhetnek meg a dicsőséges Harry Potter legendák között.  A szélsőbalos rajongók nyilván még boldogabban olvasták volna az utólagos verziót, sőt a filmeket is különleges bizsergéssel nézték volna kisgyerekeikkel a kanapén, ahol bölcsen beleáshatták volna magukat közösen a melegpornó, valamint ki tudja még milyen irracionális elmebetegségek és ferdeségek világába, tanítva az új generációt.

J. K. Rowling azonban – úgy tűnik – bölcsebb a habzó nyálú szélsőbalosoknál, gyanús ugyanis, hogy mindezt előre megfontolt céllal csinálta így, hiszen milliókkal szerettette meg a szereplőket, akiket utólag melegnek beállítva erőteljesen érzékenyítheti az előre befolyásolt gyerekeket. De az is lehet, hogy csak most szálltak elő belőle ezek a nemesítő gondolatok, ezt csak ő tudhatja.

Ha a tudatos elhallgatás verzióját vizsgáljuk, Rowling számára sokkal célravezetőbbnek tűnhetett, hogy ezeket a gondolatokat akkor hozza nyilvánosságra, amikor a könyvek és a filmek világsikerré váltak.

Talán ezért hallhattunk tőle az utóbbi években gondolatokat  Dumbledore varázsló másságáról, de ez az új, részletes infó elsősorban a filmet megnéző kisgyermekek számára lehet különösen romboló hatású, elvégre ez boszorkányokról, varázslókról szóló történet, nem pedig gendermese, a másság elfogadásának tanítása, hiszen a jegyet sem ezért veszik a meg a rajongók, nem ez volt a koncepció.

Az interneten természetesen az ilyenkor szokásos mémek vitték a prímet a bejelentést követően. Sokan kiakadtak, és ennek hangot is adtak, mások olyan hamis híreket kreáltak, melyek az új meleg párost követően akár még létre is jöhetnek.

Néhány áltweet annyira élethű volt, hogy több portál készpénznek vette, volt olyan, amelyik az egyik főszereplőt, Ron Weasly-t transzgendernek állította be, míg egy másik “szerző” Hagridot feketének. Ki tudja, talán ezeket a kulisszatitkokat is elénk tárja majd a jövőben J. K. Rowling.

Az egyik oldal szerint Rowling leleplezte a titkot, miszerint Ron Weasley is transznemű, a hír azonban kacsa!

Valaki pedig azzal poénkodott, hogy milyen lenne Samuel L. Jackson Hagrid szerepében egy egészen máshonnan ismert idézettel.

Forrás: washingtonpost.com, cnn.com, complex.com, vanityfair.com, Twitter; Fotó: mirror.co.uk

 

Forrás

NÉZZ SZÉT A KATEGORIZÁL TÉMAKÖREINK CIKKEI KÖZÖTT:

ELTITKOLT VILÁG | AKTUÁLIS HÍREKKözéletJárványNagyvilágNemzetiNeoLiberálisVeszélyZónaDiktatúraBevándorlásRasszizmusÉrdekességekEltitkolvaVideókTeljes adások

Republished by Blog Post Promoter

Oszd meg a cikket ismerőseiddel