A Hamupipőkében is kötelező lesz fekete színészeket szerepeltetni

A Hamupipőkét sem adhatják elő csak fehér színészek
Kérlek segíts egy megosztással a cenzúra ellen! Köszönöm!

A New York Post számol be arról, hogy ezúttal a Hamupipőke nem happy enddel ért véget. Egy minnesotai színház ugyanis levette az ikonikus mesét az előadásainak listájáról, mivel túl fehérnek találta a színdarab szereposztását.

A Chanhassen Dinner Theatre rendezője úgy gondolta, hogy a 98 százalékban fehér színészek részvételével előadott darabot nem lehet mostantól a XXI. századi közönség előtt bemutatni. Persze szigorúan csak művészeti szempontok alapján.

A színház a színészek bőrszíne által jelentett problémát megoldandó fel is bérelt egy sokszínűségi tanácsadót, akinek az lett a feladata, hogy LMBTQI+- konformmá tegye a színdarabot előadó stábot.

A céljuk ezzel az volt, hogy egy még inkább antirasszista színházat tudjanak működtetni. A társulat azt szeretné, hogy a lehető legtöbb színes bőrű színész csatlakozzon hozzájuk, olyan színdarabok eljátszásához, amelyek bővelkednek a színes bőrű karakterekben.

Ugyanakkor Canhassen lakosságában még a latinok is háromszor annyian vannak, mint a feketék. Tudjuk, hogy a liberálisok szerint csak a fekete számít színnek, a többi nem. Biztosan nagysikerű évad elé néz az említett színház, hiszen olyan remekműveket tűznek műsorra, mint egy „tánc-centrikus” musical, amiben valószínűleg fenékig letolt nadrágban breaktáncoló feketék mutatják meg színészi „tehetségüket”.

Ha végül nem sikerül elég fekete színészt toborozni majd, biztosan az egész színházat be fogják tiltani. Végre!

NÉZZ SZÉT A KATEGORIZÁL TÉMAKÖREINK CIKKEI KÖZÖTT:

ELTITKOLT VILÁG | AKTUÁLIS HÍREKKözéletJárványNagyvilágNemzetiNeoLiberálisVeszélyZónaDiktatúraBevándorlásRasszizmusÉrdekességekEltitkolvaEgészségVideókTeljes adások

Oszd meg a cikket ismerőseiddel