A halálos ágyán árulta el, ki ölte meg Kennedyt: megdöbbentő vallomás nyomában

Kérlek segíts egy megosztással a cenzúra ellen! Köszönöm!

Oliver Stone hollywoodi filmrendező arról számolt be, hogy találkozott egy idős férfival, aki a halálos ágyán elárulta neki, hogy egy „belsős” gyilkolta meg 1963-ban John F Kennedy-t.

A haldokló idős ember azt állította magáról, hogy korábban az elnök biztonsági csapatának a tagja volt. A rákban szenvedő férfi meg akart osztani egy titkot, amit eddig csak a fiának árult el: valaki a saját csapatából ölte meg az elnököt.

A Ron kódnévre hallgató ismeretlen egy sor rejtélyes levelet küldött már a filmrendezőnek, mire végre létrejött a találkozó.

kennedy-gyilkossag-1-585x390.jpg

Stone elmondása szerint rendkívül szkeptikus volt az elején az állításokkal kapcsolatban, hiszen az ominózus merénylet körül rengeteg összeesküvés-elmélet kering.

1963-ban Dallasban két lövéssel gyilkolták meg a nyitott tetejű limuzinban utazó John F Kennedy-t. A merénylet elkövetésével Lee Harvey Oswaldot vádolták, akit két nappal később egy éjszakai klub tulajdonosa lőtt le.

Azóta is vizsgálják, hogy valóban Oswald volt-e a gyilkos, és ha igen, akkor kinek dolgozott.

Voltak olyan feltételezések is, mely szerint nem csak a texasi iskola hatodik emeletéről, hanem egy közeli dombról is tüzeltek a limuzinra.

A filmrendező azt állítja, Ron később eloszlatta a benne felmerült kétségeket.

Az egykor Vietnámban szolgáló tengerészgyalogos meggyőzte Stone-t, hogy az általa elmondott információk hitelesek és hihetőek.
Az Oscar-díjas forgatókönyvíró és rendező úgy döntött, hogy először Matt Zoller Seitznek, a róla készült könyv írójának fedi fel a forrása vallomásait. Seitz elmondása szerint a hollywoodi filmrendező csak benne bízott, miután mind Ron, mind a fia meghaltak már egy ideje.

„Senki nem hallotta korábban ezt a történetet. Én vagyok az első.” A könyvben Stone azt írta ’Ronról’, hogy „nem volt hátsó szándéka”. „Egy halom furcsa levelet hagyott a postaládámban.”

A haldokló férfival a New York-i Rochester egyik hoteljében találkozott.

„Azt mondta, nem akar pénzt, vagy hírnevet. Úgy fogalmazott, fel akarja szabadítani a lelkiismeretét” – emlékezett vissza Stone.

„Nagyon logikus volt az a forgatókönyv, amit felvázolt. Ha én követtem volna el, én is így tettem volna. Megölöd az elnököt, van fedősztorid biztonsági őrként. Logikusnak tűnik, hogy az orvlövész az elnök belső köréből kerüljön ki” – tette hozzá.

Stone szerint a férfi magyarázata rendkívül szakmai volt, tele katonai kifejezésekkel és különböző részletekkel arról, hogyan kommunikáltak a rádión a merénylet utáni percekben.

Seitz hangsúlyozta Stone szakértelmét, aki a vietnámi háborúban ott volt azokban a gyilkos zónákban, ahol a mesterlövészek különböző helyszíneken vadászták a célpontokat.

A The Oliver Stone Experience szeptember 13-án kerül az amerikai könyvesboltok polcaira.

NÉZZ SZÉT A KATEGORIZÁL TÉMAKÖREINK CIKKEI KÖZÖTT:

ELTITKOLT VILÁG | AKTUÁLIS HÍREKKözéletJárványNagyvilágNemzetiNeoLiberálisVeszélyZónaDiktatúraBevándorlásRasszizmusÉrdekességekEltitkolvaVideókTeljes adások

Republished by Blog Post Promoter

Oszd meg a cikket ismerőseiddel