A Halál-völgy rejtélyes elveszett föld alatti városa ellentmond az emberi történelemnek

Kérlek segíts egy megosztással a cenzúra ellen! Köszönöm!

A legnagyobb elhallgatott felfedezés lehet?

A kaliforniai északi Mojave-sivatag egy része az Egyesült Államokban egy csodálatos, mégis ijesztő holdbéli táj, a Halál-völgy. Ez a világ egyik legforróbb, legkellemetlenebb helye, a legmagasabb talajhőmérséklettel, amelyet valaha a Föld felszínén rögzítettek (93,9 Celsius fok), és általában egy napsütötte pusztaság víz nélkül, könyörtelen napsütéssel és hőséggel. – írja az ÚjVilágtudat

Annyira barátságtalan, hogy talán egy távoli, élettelen bolygó felszínén is lehetne, nem véletlenül hívják Halál-völgynek. Mégis, annak ellenére, hogy mennyire lakhatatlan, úgy tűnik, már évezredek óta élnek őshonos törzsek ezen a szélsőséges területen, és bizonyos beszámolók szerint a régióban még egy titokzatos elveszett civilizáció is létezett.

A Halál-völgy régiójával leginkább a Paiute törzs áll kapcsolatban, amelynek a világ számos más törzséhez hasonlóan saját legendái és mítoszai vannak az általuk lakott földről. A Paiute-k egyik legérdekesebb mondája egy nagy föld alatti városról szól, amit Shin-au-av-nak, azaz “Isten földje”-nek vagy “Szellem Föld”-nek hívnak.

A történet szerint egyszer volt egy nagy főnök, aki elvesztette a feleségét. Mivel nem tudott nélküle élni, elindult a szellemek földjére, melynek során egy hatalmas föld alatti világban találta magát. Itt rettenetes szörnyek támadták meg, amelyeket alig sikerült visszavernie, miközben visszavonult, végül átjutott egy sziklahídon, és egy békés földre érkezett, ahol egy Shin-au-av nevű főnök uralkodott.

Buja zöld réteket, lendületes völgyeket és táncoló, boldogok embereket talált és a főnök rájött, hogy ez a szellemek földje, és talán még a halott feleségét is megtalálhatja. Még meg is kérdezte, hogy ott van-e a felesége, és az egyik vezetője azt mondta, hogy valóban ott van, és találkozhat vele, de a lehető leghamarabb el kell indulnia anélkül, hogy visszanézne. A főnök lelkes volt, de a felesége néhány nap várakozás múlva sem jelent meg.

Azon volt, hogy feladja, de akkor a felesége megjelent, és ahogy megígérte, megfogta a kezét és a kőhídon átvezette az élők földjére, de megszegte az egyezséget, és ismét visszanézett erre a pazar zöld birodalomra, amikor a felesége ismét elhalványult. Az összetört szívű főnök visszatért a falujába, de soha többé nem volt olyan, mint azelőtt, és az ő meséje erről a lenyűgöző föld alatti birodalomról legendává lett.

Az, hogy ez a fantasztikus mese valóságon alapul-e vagy sem, onnan tudhatjuk, hogy valóban voltak olyan felfedezők és kalandorok, akik úgy tűnik, hogy a Halál-völgy durva felszíne alatt egy látszólag mitikus helyre bukkantak. Az egyik legkorábbi ilyen beszámoló az 1900-as évek elejéről származik, amikor két férfi, White és Thomason azt mondták, hogy a Halál-völgyben túráztak, és egyikük állítólag a Wingate Pass nevű helyen egy öreg bánya aknájába esett.

Kiderült, hogy a föld alatt volt egy gigantikus barlang, amelyet állításuk szerint 20 mérföldnyire követtek, ahol behatolt a Panamint-hegységbe. Azt mondták, hogy ez a kanyargó, kiterjedt barlang egy hatalmas föld alatti városba vezetett, melyet régen elhagytak, de korábbi lakóira még mindig sok bizonyíték található ott.

White és Thomason azt mondta, hogy tökéletes állapotban lévő múmiákat találtak, amelyeken bőrruhák voltak és arany ékszereket viseltek, valamint arany lándzsákat, egy polírozott, kerek kő asztalt, arany szobrokat, és általában sok aranyat mindenfelé, valamint rengeteg drágakövet. Mindezeken túlmenően egy bonyolult világítási rendszert is felfedeztek, amely szerintük természetes gázokat használt, és óriási kőajtókat vettek észre, amelyek úgy tűnt, hogy egykor bonyolult mechanikus rendszerekkel működtek.

A két férfi azt állította, hogy kincseket és relikviákat vittek magukkal, hogy tanulmányozhassák őket, de később egy társuk ellopta tőlük. Még a Smithsonian Intézet figyelmét is felkeltették, és megígérték, hogy megmutatják nekik, hogy hol van a bizarr föld alatti világ bejárata, de nem voltak képesek a helyet újra megtalálni.

Tekintettel arra, hogy semmiféle bizonyíték nem támasztja alá a két férfi állításait, csak azt kérdezhetjük, hogy vajon mennyi volt belőlük igaz.

osi-kultura-4683024fc6.jpg

Az 1920-as években volt egy másik érdekes beszámoló, amikor egy Tom Wilson nevű bennszülött vezető azt állította, hogy talajkutató nagyapja valamiféle föld alatti várost talált a Halál-völgyben. Wilson azt mondta, hogy nagyapja egy barlangot követett a föld alatt, ahol egy világos bőrű emberek lakta várost talált, akik ott éltek és egy olyan nyelven beszéltek, amelyet nem értett és valamilyen bőrruházatot viseltek.

Ennek a furcsa fajnak lovai voltak, és az egész várost egy olyan rendszer világította meg, amit nem értett. Érdekes, hogy Wilson ismerhette a White nevű felfedező korábbi beszámolóját, és életének hátralevő részét az elveszett város keresésének szentelte sikertelenül, majd 1968-ban elhunyt.

1947-ben a Halál-völgy titokzatos elveszett városa ismét megragadta a közönség fantáziáját, amikor egy Howard E. Hill nevű férfi előállt egy meglehetősen bizarr történettel, amely a The San Diego Union című újságban jelent meg. Hillnek egy Dr. F. Bruce Russell nevű férfi és kollégája, Daniel S. Bovee régész mesélte el az állítólagos történetet.

Russell azt állította, hogy 1931-ben felfedeztek egy összetett föld alatti barlanghálózatot, amelybe teljesen véletlenül botlottak bele, miközben egy aknába ereszkedtek le. A két férfi a feltérképezetlen alagutakat kezdte feltárni, majd egy sor látványos barlangot és katakombát találtak a sötétben, ami meglehetősen meglepő felfedezésekhez vezetett.

A beszámoló szerint Russell és Bovee a sötétben három óriás mumifikált maradványaira bukkant, amelyek mindegyike körülbelül 2,7 méter magas volt, és valamilyen ismeretlen állatbőrből készült dzsekit és térdhosszú nadrágot viseltek. Az a kamra, ahol az óriásokat találták, állítólag tele volt relikviákkal, amelyek mintha az egyiptomi és az őslakos amerikai dizájn valamilyen keverékei lettek volna, és hieroglifákat véstek a falakba és a mennyezetbe.

A két férfi termeket is talált, melyeket szerintük rejtélyes rituálékra használtak, ahol olyan állati maradványokra bukkantak, amelyeket feltehetően áldozatként mutattak be. Voltak köztük ismert és ismeretlen állatok, valamint kihalt állatok csontjait is megtalálták, köztük mamut, sőt igazi dinoszauruszok maradványait.

Russell állítólag azt mondta, hogy a maradványok legalább 80 ezer évesek lehettek, és hogy az egész komplexum mérföldekre kiterjedt a felfedezetlen sötétben anélkül, hogy elmondta volna, hogy ezen kívül mit találtak a föld alatt.

Bár mind a ketten próbálták felkelteni a tudományos közösség érdeklődését, de talán nem meglepő módon sok szkepticizmussal találkoztak, miután egy föld alatti városról és óriások, valamint dinoszauruszok csontvázairól beszéltek.

A két férfi látszólag szilárdan meg volt győződve arról, hogy igaz amit állítanak, és hogy ez lett volna az évszázad felfedezése.

Végül sikerült némi figyelmet kelteniük, de amikor megpróbálták újra megtalálni a bejáratot, természetesen kudarcot vallottak. Ehelyett bizarr módon nem sokkal ezután Dr. Russell és Bovee hirtelen eltűnt, majd Russell kocsiját állítólag a Halál-völgy sivatagában találták meg több hónap múlva anélkül, hogy a tulajdonosának bármi nyoma lett volna.

Forrás: ÚjVilágtudat

NÉZZ SZÉT A KATEGORIZÁL TÉMAKÖREINK CIKKEI KÖZÖTT:

ELTITKOLT VILÁG | AKTUÁLIS HÍREKKözéletJárványNagyvilágNemzetiNeoLiberálisVeszélyZónaDiktatúraBevándorlásRasszizmusÉrdekességekEltitkolvaVideókTeljes adások

Republished by Blog Post Promoter

Oszd meg a cikket ismerőseiddel