A háborúra való felkészülés megtörtént. A következő lépés?

Kérlek segíts egy megosztással a cenzúra ellen! Köszönöm!

https://newsua.ru/news/44826-podgotovka-k-vojne-zakonchilas-kakoj-shag-budet-dalshe

  1. 04. 04.

Ukrajnában már felkészültek a háborúra. Legalábbis, a diplomácia területén. A továbbiakban vagy valakinek engednie kell. Vagy a következő lépés: ami maga a háború lesz.

Miközben Oroszország számára a teljes körű háború Ukrajnával szóba sem jöhet. Más súlycsoportúak. Ukrajna még a Donbasszt sem tudja elfoglalni. Ha Ukrajna beszállna egy Moszkvával való közvetlen katonai összecsapásba – akár még egy csoportban más országokkal is ­–, ez Ukrajna számára, mint politikai fogalomnak gyakorlatilag a pillanatok alatt történő megsemmisülését jelentené.

Az USA szándéka a továbbiakban, hogy kirobbantson egy európai háborút – legalább néhány kelet-európai – NATO- és EU-tag – ország részével. Ez lehetővé tenni az Egyesült Államoknak, hogy nyomást gyakoroljon Oroszországgal összeütközésbe kerülni nem kívánó nyugat-európai szövetségesére, hogy válasszanak: Moszkvával, vagy a NATO-val vannak-e.

Nyugat-Európa számára ez nem könnyű választás. Ha a NATO-t választják – azzal a háborút választják, ami ebben az esetben, méreteinél fogva, egy világháborúhoz közelít majd. Ha Oroszországot választják, ez azt jelenti, hogy lemondanak azokról a századok során kialakult szövetségi rendszerekről, amelyekhez Nyugat-Európa hozzászokott, és amelyekben jól érezte magát.

Ezáltal a tűzszüneti elválasztó vonal mentén kialakult válság körvonalazódó erőszakos megoldását nem lehet majd ukrán-orosz háborúnak nevezni. A helyzet annál sokkal rosszabb.

 

 

A háborúra való felkészülés megtörtént. A következő lépés?

Forrás …

NÉZZ SZÉT A KATEGORIZÁL TÉMAKÖREINK CIKKEI KÖZÖTT:

ELTITKOLT VILÁG | AKTUÁLIS HÍREKKözéletJárványNagyvilágNemzetiNeoLiberálisVeszélyZónaDiktatúraBevándorlásRasszizmusÉrdekességekEltitkolvaEgészségVideókTeljes adások

Oszd meg a cikket ismerőseiddel