A globális klímakatasztrófa fogja kirobbantani a harmadik világháborút?

Kérlek segíts egy megosztással a cenzúra ellen! Köszönöm!

katasztrofa-fold-klima-585x390.jpg

Óriási felháborodást keltettek az eredmények. Olyan összefüggéseket és előjeleket találtak, amik rámutatnak: a harmadik világháború kapcsán nem a HA a kérdés, hanem a MIKOR!

Tudósok a 2000-es évek elején kezdték tanulmányozni a kérdést, miszerint van-e kapcsolat a klímaváltozás és az emberi konfliktusok között, a Maja civilizáció kipusztulásától egészen napjainkig.

2013-ban jelent meg a téma első átfogó tanulmánya, mely 60 db kutatást használt fel az adatok összevetésére.

A jelentés rávilágított, hogy a vizsgált térségekben bekövetkezett szokatlan hőmérséklet emelkedés több, mint 50%-al növeli meg az erőszakos fellépések, pl. a helyi háborúk számát.

A tanulmány tartalmaz egy igen fontos előrejezést is, eszerint amennyiben 2050-ig bekövetkezik a 2-4 Celsius fokos átlaghőmérséklet-emelkedés, úgy az globális szinten 8-16%-al fogja megnövelni az erőszakos bűnesetek számát.

A növekvő erőszakot pedig még inkább gerjeszti majd a Föld számos országában már tapasztalható elsivatagosodás, mely a növénytermesztés visszaesését, egyes országok esetében a mezőgazdasági rendszerek teljes összeomlását fogja eredményezni, amint azt Afrikában már láthatjuk.

Az USA Haditengerészeti Elemzések Központjának Katonai Tanácsadó Testülete 2014-ben adott ki egy jelentést, mely szerint az éghajlatváltozás a Közel-Keleten és Afrikában a víz- és élelmiszer-készletek eltűnése fokozza a hagyományos regionális és etnikai feszültségeket, így azok konfliktusokhoz vezetnek.

A tanulmány szerint a tengerszint emelkedése Indiában, Bangladesben és a vietnami Mekong-deltában a lakosságot és az élelmiszerellátást egyaránt veszélyezteti, ami újabb menekülthullámmal fenyeget.

Bár olyan kormányzati tanulmányról nem tudunk, mely az USA területén belül kialakuló fegyveres konfliktusok esélyeit latolgatná, biztosak vagyunk benne, hogy a politikai vezetés ezzel a katasztrofális forgatókönyvvel is számol, hiszen az elsivatagosodással jelentkező háborús katalizátor, az ivóvízhiány immáron az USA-ban is jelen van.

A klímaváltozás miatt egyre súlyosbodó szárazságra és vízhiányra lehet számítani, ami hatalmas tömegeket kényszeríthet otthonuk elhagyására.

A Közel-Keletről és Afrikából már most is rengetegen indulnak útnak Európa felé, a háborúk, az erőszak elől. Hamarosan azonban még többen fognak, mert a klímaváltozás miatt sok helyen lehetetlenné válik majd az élet – állítja a Max Planck Intézet és a Ciprusi Intézet 2016. májusában publikált kutatása.

Sokak szerint ez lehet korunk nagy háborújának, és egyben utolsó fegyveres konfliktusának kirobbantója.

A szakértők és háborús elemzők ugyanis arra hívják fel a figyelmet, hogy a fennmaradó és egyre zsugorodó biztonságos világot éppen ez a harmadik nagy háború semmisítheti majd meg végleg.

A szomjazó, energiahiánnyal küzdő országok és népek ugyanis semmilyen eszközt és fegyvert nem fognak sajnálni az utolsó megmaradt étel és vízkészletekért való háborúk során.

Lényegében a harmadik világháborút az ételért és a vízért fogják vívni a világ nemzetei!

Vagyis végső soron a Földi paradicsomból csináltunk szép lassan egy igazi poklot magunk számára, így az emberiség ha nem cselekszik valamit sürgősen, akkor egy civilizációs zsákutcába loholja bele magát.

Egy olyan zsákutcába, ami talán már korábban sok hozzánk hasonló faj végét jelentette…

NÉZZ SZÉT A KATEGORIZÁL TÉMAKÖREINK CIKKEI KÖZÖTT:

ELTITKOLT VILÁG | AKTUÁLIS HÍREKKözéletJárványNagyvilágNemzetiNeoLiberálisVeszélyZónaDiktatúraBevándorlásRasszizmusÉrdekességekEltitkolvaVideókTeljes adások

Republished by Blog Post Promoter

Oszd meg a cikket ismerőseiddel