A Földön 30 éves mini jégkorszak köszönthet be -50 fokos hőmérséklettel a leghidegebb régiókban, figyelmeztetnek tudósok

Kérlek segíts egy megosztással a cenzúra ellen! Köszönöm!

A Föld fagyos időjárással és harapós hóviharokkal szembesülhet az elkövetkező 30 évben, ahogy a baljós “szoláris minimum” hatást gyakorol a bolygónkra, figyelmeztetett egy tudós – számol be róla az Új Világtudat:

A hideg, amelyet a Nap természetes “hibernációja” okoz, élelemhiánnyal fenyeget, amikor a hőmérséklet leesik az egész bolygón, mondják a szakértők.

A Föld meg fogja tapasztalni a szoláris minimum hatását, egy csendes időszakét, amelyben a Nap kevesebb energiát vagy hőt bocsát bolygónk irányába, mint általában.

A NASA szerint a Nap 2020-ban éri el az elmúlt 200 év legalacsonyabb aktivitását.

Valentina Zharkova, a Northumbria Egyetem szakértője szerint ez azt eredményezheti, hogy az átlaghőmérséklet akár 1 Celsius fokkal is csökkenhet egy 12 hónapos időtartam alatt. (1)

Lehet, hogy ez nem tűnik túl soknak, de egy egész fok nagyon fontos a globális átlaghőmérsékletek tekintetében.

A Nap közeledik a hibernációs periódushoz,” – mondta Zharkova professzor, aki több tudományos publikációt közölt a szoláris minimumról.

Kevesebb napfolt képződik a Nap felszínén, így kevesebb energiát és sugárzást bocsát ki a bolygók és a Föld felé.

A szoláris minimumok a Nap természetes életciklusának részét képezik, és 11 évente egyszer fordulnak elő. A 2020-as minimum azonban különösen hidegnek ígérkezik.

Ennek oka az, hogy egy olyan ritka esemény kezdetét jelzi, amely Nagy Szoláris Minimum néven ismert, és amelynek során a Nap által kibocsátott energia még a szokásosnál is nagyobb mértékben csökken.

Ez mindössze körülbelül 400 évente fordul elő. A legtöbb hatása azonban veszélytelen lesz.

Zharkova professzor azonban jeges évszakokra és nedves nyarakra figyelmeztet, amíg a Nap aktivitása 2053-ban ismét meg nem emelkedik.

A Kanadában és Izlandon a közelmúltban tapasztalt szokatlan hidegek szerinte bizonyították, hogy a Nagy Szoláris Minimum már kezdetét vette.

A hőmérséklet csökkenése hideg időjárást eredményez a Földön, nedves és hideg nyarakat, hideg és nedves teleket,” – mondta.

Valószínűleg nagy fagyok lesznek, mint most Kanadában, ahol -50 Celsius fokos hőmérsékletet mértek. De ez csak a Nagy Szoláris Minimum kezdete, a következő 33 évben még több hideg várható.

Az utolsó Nagy Szoláris Minimum, amely a Földet sújtotta, a Maunder-minimum volt, amely 1645-től 1715-ig tartott.

A NASA szerint ebben az időszakban a Nap fényereje lecsökkent, és a hőmérséklet lezuhant az egész világon. A brutális hideg évtizedek során a híres vízi utak, például a Temze és Amszterdam csatornái rendszeresen befagytak, ami manapság ritka eseménynek számít.

A NASA szoláris aktivitást jelző adatai azt sugallják, hogy bolygónk 2025-ig hasonló fagyoknak néz elébe. (2)

https://youtu.be/JyyuouPSNEA

Zharkova professzor hozzátette: “Csak remélhetjük, hogy a mini jégkorszak nem lesz olyan súlyos, mint a Maunder-minimum alatt. Ez drasztikusan befolyásolná a közepes szélességi fokon fekvő országokban az élelmiszerek betakarítását, mivel a zöldségek és a gyümölcsök esetében nem lesz rá elég idő.

Tehát ez élelmiszer hiányhoz vezethet az emberek és az állatok számára, amint azt az elmúlt években láthattuk, amikor Spanyolországban és Görögországban az áprilisban és májusban hullott hó tönkretette a zöldség ültetvényeket, és az Egyesült Királyságban hiánycikké vált a brokkoli és más gyümölcsök és zöldségek.

Szerencsére nem minden tűnik végzetesnek és sötétnek, mivel más szakértők úgy vélik, hogy a Nagy Szoláris Minimum csekély hatással lesz az éghajlatunkra.

Ehelyett a Maunder-minimum alatt tapasztalt hideget valószínűleg több tényező váltotta ki, ideértve a sorozatos óriási vulkánkitöréseket, amelyek során nagy mennyiségű hamu került a légkörbe.

Ugyanakkor arra is számítunk, hogy a globális felmelegedés növeli az átlaghőmérsékletet az elkövetkező évtizedekben.

Ezért nem valószínű, hogy a közelgő Nagy Szoláris Minimum hatással lesz a globális hőmérsékletre, mondta Mathew Owens napkutató.

A Nap energiájának kis mértékű csökkenését, amely a szoláris minimummal jár, nagymértékben ellensúlyozzák az emberi tevékenység által okozott hatások, például a légkörben található szén-dioxid,” – mondta Owens, a Reading Egyetem professzora.

Így valószínűleg nem lesz észlelhető hatása a globális éghajlatra.

Más hírek szerint a globális felmelegedés azzal fenyeget, hogy extrém hőhullámokat vált ki, amelyek már 50 millió éve nem fordultak elő a Földön. (3)

(1) – https://www.nature.com/articles/s41598-019-45584-3
(2) – https://www.nasa.gov/feature/ames/solar-activity-fore
(3) – https://www.the-sun.com/lifestyle/tech/344840/earth

NÉZZ SZÉT A KATEGORIZÁL TÉMAKÖREINK CIKKEI KÖZÖTT:

ELTITKOLT VILÁG | AKTUÁLIS HÍREKKözéletJárványNagyvilágNemzetiNeoLiberálisVeszélyZónaDiktatúraBevándorlásRasszizmusÉrdekességekEltitkolvaVideókTeljes adások

Republished by Blog Post Promoter

Oszd meg a cikket ismerőseiddel