A finn miniszterelnök arra kér: ne gyűlöljük azért a migránsokat, mert néha megerőszakolnak egy kislányt


Ne vegyük egy kalap alá az összes migránst, mert az negatívan hat a bevándorlók állandó tartózkodási engedélyének megszerzésére – hívta fel az egyébként jogosan dühös finnek figyelmét a miniszterelnök.

A skandináv országokról már eddig is tudtuk, hogy “épelméjű” politikusok helyett a liberális agymenés vezérli azokat, mégis még mindig elborzadunk egy-egy meghökkentő hír hallatán.

Juha Sipilä miniszterelnök azzal indította az új évet, hogy felszólította a finneket, ne ítéljék el a migránsokat a cselekedeteik miatt.

A miniszterelnök ezt elsősorban a december elején történt brutális eset miatt mondta. 

A miniszterelnök azzal védte meg a migránsokat, hogy minden esetben szét kell választani az elkövetőt és a származását. Hozzátette: hangsúlyozni kell azt is, hogy a bűncselekményeket egyének, nem pedig lakossági csoportok követték el.

Image result for finn miniszterelnők

Arra kérem, hogy ezeket az eseményeket ne használják haragként a menekültek vagy az idegen származású emberek ellen”

– mondta Sipilä a hétfőn tartott beszédében.

A helyzet 2015 óta folyamatosan romlik Finnországban.

2017-es adatok szerint iraki és afgán migránsok 40-szer több szexuális bűncselekményt követnek el, mint az őslakos finnek. Mindez – a miniszterelnök szavai alapján – csupán véletlen egybeesés.

Nézzünk egy ilyen esetet, amit állítólag el kellene nekik néznünk:

Azért akart nőket gyilkolni a migráns, mert “provokálták őt a mosolyukkal”

Abderrahman Bouanane ügyével már mi is foglalkoztunk. Ő az a 23 éves marokkói migráns, aki tavaly augusztusban a finnországi Turkuban késsel támadt a járókelőkre. Két nő életét vesztette, nyolcan pedig megsérültek.

A migráns tárgyalása tovább folytatódik, kiderült például, hogy a támadás ötletét egy török származású férfival való beszélgetés adta. Ez a férfi mondta azt Bouananénak, hogy Finnország a hibás a szíriai instabilitásért. Ezt hallva a Bouanane úgy gondolta, joga van finneket gyilkolni. A török férfi ellen nemzetközi elfogatóparancs van érvényben.

Azt is elárulta a marokkói migráns, hogy szándékosan nőket akart gyilkolni. A tíz áldozatból nyolc nő volt. Két férfi akkor sérült meg, amikor meg akarták védeni a nőket a késsel hadonászó migránstól.

Abderrahman Bouanane

Fotó: AFP

A legelső nőt azért támadta meg Bouanane, mert keresztény hittérítőnek gondolta (a nő a Jehova Tanúi vallási felekezethez tartozott), és mert

a mosolya szexuálisan felizgatott engem. A mosolyuk olyan érzelmeket provokáltak ki belőlem, amelyek zavarba hoztak.”

A terve az volt, hogy egészen addig folytatja az ámokfutást, amíg le nem fejezi az embereket. Tombolásának végül a rendőrség vetett véget, amikor lábon lőtték.

A finn ügyészség terrorista indíttatású emberöléssel és emberölési kísérlettel vádolja a marokkói migránst. A támadóra életfogytiglani börtönbüntetés várhat.

 


Like it? Share with your friends!

0 Comments

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kérjük oszd meg a cikket

Mivel a Facebook korlátozza a hírek automatikus megjelenítését, ezért arra kérünk, hogy oszd meg személyesen a cikket, ezzel jelentős mértékben segítve az oldalt hatékonyságát. Köszönjük