A fideszesek meggyilkolása nem sérti a Facebook közösségi alapelveit

A fideszesek lelövetése a Facebook szerint rendben van. Erről árulkodik ugyanis az a poszt, amire szerkesztőségünk bukkant rá csütörtökön. Ebben a posztban egy úriember úgy gondolta, hogy “ólmot” kíván a kormánypárt híveinek, majd megkérdőjelezi az életük lényegét.

Az agresszív fenyegetés több órája nyilvános, lájkolható és kommentelhető, a Facebook pedig ezidáig sem távolította el, még akkor sem, amikor azt többen agresszív tartalomként, életveszélyes fenyegetésként jelentették a közösségi portál moderátorainak. Mindeközben kollégáinkat egy profilkép megosztásáért is azonnal tiltják: Huth Gergely, a Pesti Srácok főszerkesztője nemrég 30 napot kapott, amiért másfél évvel ezelőtt (!) meg mert osztani egy objektív, tényfeltáró cikket a második világháború után hazatért magyar katonák sorsáról Erdélyben.

Az összes fideszes barmot falhoz állítani és ólmot nekik! Haljatok meg, minek éltek?

– olvasható egy “kedves” posztban, amire a PestiSrácok.hu bukkant rá e borús csütörtöki napon.

A kormánypárt szimpatizánsait halálosan megfenyegető vélemény a Facebook szerint teljesen rendben van, és miközben ártalmatlan profilképekért és a puszta létezésért ismerőseinket, kollégáinkat rendszeresen 30 napokra Cukorhegyi börtönébe zárják, addig a közösségi oldal moderátorai szerint ez a vélemény nem sérti a közösség alapelveit. Többen azonnal jelenteni kezdték a félelemkeltő posztot, egyelőre reménytelenül.

Megvizsgáltuk az általad tett bejelentést, és úgy találtuk, hogy a hozzászólás nem sérti a közösségi alapelveket

– jött vissza az agresszív poszt feljelentése után néhány a válasz a Facebook moderátoraitól, akik szerint teljesen rendben van azoknak a halálát akarni, akik a kormánypárttal értenek egyet.

A közösségi portál azt javasolja alternatív megoldásként, hogy ha nem értünk egyet az illető posztjának tartalmával, akkor törölhetjük az ismerőseink közül, vagy letilthatjuk, egyebet azonban nem tudnak tenni az ügy érdekében.

Emlékezetes, nemrég harminc napra száműzték a Zuckerberg-gulágra Huth Gergely kollégánkat, amiért másfél évvel ezelőtt (!) meg mert osztani egy objektív, tényfeltáró cikket a II. világháború után hazatért magyar katonák sorsáról Erdélyben.

A balliberális gondolatrendőrség túlkapásainak eredményeként Ambrózy Áron, valamint a 888.hu újságírója, Oláh Gellért már saját profilképük megosztása miatt is kapott harminc napos tiltást, sőt az is előfordult, hogy a tiltás alatt már újabb tiltásokat kaptak.

Az egyoldalú véleményterror persze nemcsak felhasználókat érint: sajtóorgánumok sem menekülhetnek a mindenható cenzortól, aki szerint fideszeseket gyilkolni rendben van.

Korábban telefonon zsarolta meg a Facebook a 888.hu-t, mivel egy hét alatt már nyolc gondolatbűnt követtek el. Innentől fogva Damoklész kardjaként lebeg a fejük fölött a letiltás réme.

Vezető kép: Collective Evolution