A férfinek inget, a nőnek bikinit ajánlott a ruhabolt: erre elszabadult a feministák pokla

Nagyon kiakadt egy magát nőjogi egyesületnek hívó feminista gittegylet a Marks & Spencer egyik kirakata miatt.

Feminista csoportok teljes mellbedobással támadták meg a Marks and Spencer nevű ruházati boltot, amiért szerintük szexista volt a bolt kirakata. Egyre közeledik a karácsony, az összes üzlet ilyenkor azon van, hogy becsábítsa a vásárlókat, hogy náluk költse el pénzét.

A brit ruházati lánc is készült az ünnepre, olyan plakátokat helyeztek el, melyeken az állt, hogy a nőknek remek karácsonyi ajándék egy mutatós fehérnemű, míg a férfiaknak elegáns ingeket javasolt.

Na, ez beindította a hisztihengert a femináci csoportoknál, amelyek követelték, hogy a bolt azonnal vegye le a reklámplakátot. 

Hányingerkeltő ez a reklám, a nőknek vannak jogai”

– közölte egy nőjogi egylet, melynek tagja az egyik nottinghami üzletet meg is rongálta, leszaggatta a plakátot.

A Nottinghami Feminista Barátok nevű szélsőséges csoport tüntetést is tartott az üzletek előtt, hogy minél előbb vegyék le a reklámokat. Fran Bailey, a csoport vezérfeministája szerint felháborító, hogy a nőknek szexi fehérneműt, míg a férfinak elegáns ruhadarabokat ajánlanak, hiszen ezzel azt sugallja a bolt, hogy férfiak erősebbek és jobban kell kinézniük.

A ruházati lánc szóvivője elmondta, hogy világszerte használják ezt a reklámot, nincs azzal semmi baj, hogy szexi ruhaneműket ajánlanak a nőknek.

A Marks and Spencer több fehérneműt ad el, a legváltozatosabb méretekben és fazonban, divatban, mint bármelyik más márka. A karácsony különösen fontos időszak számunkra, ekkor sokkal többet adunk el belőlük”

– nyilatkozta a cég szóvivője.