A férfiak nem merik újraéleszteni a nőket a #metoo őrület miatt, nehogy nemi erőszak legyen a vád ellenük

i.pinimg.com

A férfiak már félnek nőket újraéleszteni, mert szexuális erőszakkal vádolhatják meg őket.

Hirtelen szívmegállás esetén az újraélesztés megkezdése a mentő kiérkezéséig életmentő lehet. A magukra hagyottak esélye a túlélésre percenként 10 százalékkal is csökkenhet.

A nők pedig jobb, ha megbarátkoznak ezzel a ténnyel, ugyanis a férfiak egyre jobban félnek egy eszméletét vesztett nő segítségére sietni, mert még a végén szexuális erőszak vádja is érheti őket.

i.pinimg.com

A félelem teljesen jogos, a lányok utáni utcai füttyentgetést is szexuális erőszaknak bélyegző #metoo-mozgalmárok pedig vaskosan tehetnek róla.

Egy, a Colorado Universityn folytatott kutatás a MeToo-kampány okozta attitűdváltozásokat vizsgálta. A kutatásban részt vett személyek komoly félelemről számoltak be azzal kapcsolatban, hogy bármikor megvádolhatják őket szexuális zaklatással.

A férfiak válaszaikban gyakrabban hivatkoztak erre a félelemre például annak okán is, hogy miért félnek újraélesztést nyújtani nők számára.

A kutatók a vizsgálatból arra következtetnek, hogy a feminista mozgalmak miatt kialakult vádaskodó légkör végzetes lehet a segítségre szorulók számára.

A MeToo-mozgalom tehát tovább szedi áldozatait – az ártatlanul megvádolt férfiak után most már a segítségre szoruló nők személyében.