A feminizmus tönkreteszi a szuperhősök világát is

Kérlek segíts egy megosztással a cenzúra ellen! Köszönöm!

A nyugati filmiparban és képregényiparban mindennapos, hogy a fehér, heteroszexuális férfiakat különféle etnikai és szexuális kisebbségekre cserélik. Még az idén bemutatásra kerül majd a Marvel Rising című animációs film, melynek nyolc hőséből hat tartozik a nők közé. A két férfi egyike afro-amerikai, míg a másik srác történetesen földönkívüli, bár gyaníthatóan a rózsaszínre-lilára melírozott hajú hősnők viszik majd a prímet.

Nem csak a Két Nagy Cég, a Marvel és a DC erőlteti a feminista, SJW, polkorrekt tematikát, hanem a kisebb képregénykiadók (mint az Image vagy az IDW) is készséggel kiszolgálják századunk uralkodó eszméit. Terjedelmi okokból nem térek ki a fekete Pókemberre, a női Thorra, a fekete nővé vált Vasemberre vagy Amerika kapitány színeváltozására – mindezzel sokan találhozhattak a sajtóban.

Nézzük, miként írják felül a genderkomisszárok a tömegkultúrát!

Kulturális kisajátítás

Akárcsak Delacroix festményén, a szabadság győzelemre vezeti a népet. Legelöl a Marvel pakisztáni-amerikai szuperhőse, Kamala Khan látható, Sadiq Khan és úgy mellékesen fél Pakisztán névrokona. Mögötte állítólag nem létező migránsok sorokoznak – látványos szociológiai körkép az Új Amerikából. Az agitprop-képregény a 2016-os amerikai választások környékén fogant, kifejezetten a magas választási részvételre buzdított, hisz ez képes biztosítani a nagyvárosok balliberális népének győzelmét. Kivéve, ha nem mégsem ők nyernek…

zászló

Szintén a Marvel Comics roppant kreatív szerzőgárdájának köszönhetjük Miss America, polgári nevén America Chavez feltűnését, aki színesbőrű queer nő (queer woman of color). Az esete annyiban kivételes, hogy nem férfi szereplőből csináltak női karaktert, hanem az interszekcionális idiotizmus nevében egy fehér, szőke, heteroszexuális hősnőt cseréltek egy valamivel testesebb, maszkulinabb, LMBT-pozitív latinára.

A regresszív médiaelit a hagyományos kulturális kódokat, a nemzeti azonoságot kifejező szimbólumokat meghagyja ugyan, de ellentétes tartalommal ruházza fel. Ahol a csillagos-sávos lobogó vagy az Amerika név következetesen szexuális és etnikai kisebbségeket jelöl, ott nem sok jó várható.

america

Nácik, nácik, nácik!

Hősnőnk (?) az időben visszautazva leszámol Hitlerrel – ez a létező legelcsépeltebb sci-fi klisé. A szellemi kimerültség csalhatatlan jele, hogy a 2010-es évek végén még mindig a szélsőjobb a Marvel-univerzum ősgonosza. A szuperhős hölgyemény (?) aktuálpolitizáló szövegbuborékjában sem véletlenül szerepel a punching nazis szófordulat: a #punchanazi hashtag a nyugati antifa-mozgalmak fő hívószava.

Érdekességképp jegyzem meg, hogy a rivális DC képregénykiadó hősnője, Wonder Woman a nemrég bemutatott filmjében ugyancsak “náciverőként” tündökölt, de nem is számítottunk többre.

punch

Feminista esztétika – háború a combok és a mellek ellen

Aki már egyszer kézbe vett kilencvenes-kétezres évekbeli képregényt, tisztában lehet azzal, hogy a legtöbb hősnő igencsak bögyös, sokuk a combokat fedetlenül hagyó “tornadresszt” visel. Ennek a korszaknak vége: manapság nem csak a fenekeket és a melleket méretezi kisebbre a feminista esztétika (ez odáig megy, hogy egyes női karaktereknek nincs melle…), hanem a Marvel univerzum hősnői (egy-két kivétellel) tetőtől talpig aszexuális öltözéket viselnek. Eléggé ellentmondásos ez a hirtelen előtört újbaloldali prüdéria, de a feminizmusban ne keressünk logikát.

carol

A konzervatív jobboldalt nem zavarta, a kulturális baloldal lecserélte

Ilyen például a Marvel képregényes univerzumának Carol Danverse – a balra lévő kép az 1970-es évekből való, míg a jobbra eső kép a közelmúltból. A feminista esztétika a nőket megfosztja leginkább feminin külsőségeiktől, legyen az “szexizmus” vagy “tárgyiasítás.” Egyúttal hadat üzen a férfiúi ösztönöknek. Önkéntelenül is az ember eszébe jut Orwell 1984 c. regénye, benne az Ifjúsági Nemiségellenes Szövetség fanatikusaival.

Az eset tanulsága az, hogy a feministák elérik, amit akarnak. Akárcsak a digitális játékipar esetében, a valódi fogyasztóközönség, a férfiak szempontjai teljesen elsikkadnak. Egyes-egyedül a Trumbl-feministák, a safe space-fasiszták szempontjai számítanak.

Girl power

Akadnak persze politikamentes kiadványok is. A lenti képen Squirrel Girl, azaz Mókuslány megakadályozza a Galactus néven ismert kozmikus entitást a Föld elpusztításában. Ugyanarról a Galactus nevű figuráról van szó van szó, aki bolygókat fogyaszt reggelire, ami érthető a Marvel-univerzum egyik legerősebbjétől…

…aki lényegesen erősebb, mint a legtöbb földi Marvel-hős vagy a képregényes univerzum asgardi istenei.

Összefoglalás

Feltűnő, hogy az antifeminista mozgalom vagy az amerikai alt-right az utóbbi időben mintha felhagyott volna a képregénykritikával, holott az utóbbi években gyakran szóvá tették az erőltetett feminizálást vagy a blackwashing jelenségét. Ez a passzív belenyugvás nem sok jót ígér – egyre csak csökken a szabadság köreinek száma, ahol az ember felvállalhatja a magánvéleményét.

A kultúrmarxisták ezzel szemben mindent elértek amit akartak – a női szereplők ábrázolásától kezdte a “diverz karaktereken” át a férfiellenes uszításig. A kánonháborút ezúttal is az SJW-k nyerték, a progresszió újabb szeget verhet a kultúra koporsójába.

Elnézve azt, hogy mit tett a Disney a Star Wars-univerzummal, a Disney-féle Marvel-univerzum is a radikálisok kése alá kerülhet… persze ki tudja, mit hoz a jövő.

Igazán ideje volna a Nyugat felé is felhúzni egy kerítést.

NÉZZ SZÉT A KATEGORIZÁL TÉMAKÖREINK CIKKEI KÖZÖTT:

ELTITKOLT VILÁG | AKTUÁLIS HÍREKKözéletJárványNagyvilágNemzetiNeoLiberálisVeszélyZónaDiktatúraBevándorlásRasszizmusÉrdekességekEltitkolvaVideókTeljes adások

Republished by Blog Post Promoter

Oszd meg a cikket ismerőseiddel