A feministák szerint NEM kellene büntetni a nők elleni erőszakot

A feministák tiltakoznak a rendőrség ellen
Kérlek segíts egy megosztással a cenzúra ellen! Köszönöm!

A feministák vajon nem fogják többet a hívni a rendőrséget? – teszi fel a fogós kérdést a Reason című magazin.

A kérdésfeltevés apropója egy új könyv, amit egy feminista professzor írt a Kalifornia Egyetemen. Aya Gruber a könyvében azon aggodalmának ad hangot, hogy

a nők büntetőjogi aktivizmusa nem tette feministábbá a büntetőjogi eljárást, ezzel szemben a feminizmust tette fenyítőbbé.”

Egy másik feminista szerzőpáros könyve is hasonló témát dolgoz fel. A könyvekben hosszasan ostorozzák a korábbi nőjogi mozgalmakat, amiért azok a nők elleni erőszakot és bűncselekményeket minél inkább büntetendővé akarták tenni.

Szerintük ezzel csak azt érték el, hogy a feminista mozgalmak kiszolgáltatottá váltak az államnak, ez pedig nyilván a patriarchális társadalomból fakad. Ezt ellensúlyozandó azzal a fantasztikus ötlettel álltak elő, hogy a nemi erőszakot és a hasonló bűncselekményeket nem kéne büntetni, és persze a börtönöket is meg kellene szüntetni.

Szerintük a feministáknak új szövetségesekre van szükségük, amelyek nem a rendőrség és az ügyészség kellene, hogy legyenek, hanem szexmunkás aktivistákra és büntetőjogi „reformerekre” lenne igény.

Az említett receptet már pár helyen kipróbálták az USA-ban, mint például Seattle-ben, vagy New York-ban, és mindkét esetben nagyszerű eredményeket értek el. A szociális munkások ugyanis mindig sokkal hatékonyabbak, mint a rendvédelmi szervek. Hát persze ….

NÉZZ SZÉT A KATEGORIZÁL TÉMAKÖREINK CIKKEI KÖZÖTT:

ELTITKOLT VILÁG | AKTUÁLIS HÍREKKözéletJárványNagyvilágNemzetiNeoLiberálisVeszélyZónaDiktatúraBevándorlásRasszizmusÉrdekességekEltitkolvaEgészségVideókTeljes adások

Oszd meg a cikket ismerőseiddel