A felsőbb valóság, vagy az Istennel való találkozás képes gyógyítani: tudományos bizonyítékok igazolják az “odaát” létezését!

Létezhet spontán öngyógyulás?

Ez az orvostudomány egyik legnagyobb kérdése, mely sokak szerit összefügghet egy másik nagy biológiai rejtéllyel, a “lélek molekulával” is.

Egyes emberek máig megmagyarázhatatlan módon képesek felgyógyulni halálos betegségekből mindenféle gyógyszeres segítség nélkül.

Ezzel sokáig nem tudott mit kezdeni a tudomány és bizonyos szempontból ma sem tud, ugyanakkor egyre több a bizonyíték arra, hogy az elme ereje képes ezekben az esetekben kihatni a testre, és magára a valóságra.

Vagyis nem csak gyógyító hatása van a gondolatainknak a saját testünkre, és a sejtjeinkre, de ilyenkor a spontán öngyógyulásokkor a tudatunk egy magasabb szintű valóságban van.

Legalábbis az agyi szkenneléses vizsgálatok kimutatták egyes pácienseknél, hogy amikor megindultak ezek a gyógyulási folyamatok, akkor az agy olyan részei mutattak megmagyarázhatatlan aktivitást, melyek akkor működnek intenzíven, mikor az ember álmodik.

Egy másik tudatállapotról van szó, vagy egyfajta spirituális “kapuról” egy magasabb dimenzióba?

Az évezredek alatt, sokan számoltak be arról, hogy spontán módon vagy valamilyen pszichedelikus anyag hatására – például a varászgomba vagy az amazonaszi ayahuasca – mély spirituális élményben volt részük.

Sokak szerint létezhet egy “lélek molekulának” nevezett valami, ami egyfajta kapu a túlvilágra, vagy abba az “odaát” lévő világra, ahol a tudatállapotunk egy magasan szintű létezést ér el.

Ez egy végtelen és kozmikus energia, ahonnan hatalmas tudás, az univerzum tudásra hívható le a kollektív tudatból.

Sokak szerit ez a magyarázat arra, hogy az ebből a világból, magasabb létsíkból visszatérő emberek olyan dolgokról számolnak be, amiket az ebben a világban élők nem érthetnek meg.

A spontán gyógyulások pedig az ebből a világból “lehívott” energiáknak köszönhető.

Bizonyítható, hogyha valaki képes eljutni ebbe amgasabb tudatállapotba, akkor ott gyógyulásnak indíulhat a teste az elméjén keresztül.

A Johns Hopkins Egyetem kutatói több tízezer olyan embertől gyűjtöttek adatokat, akik átestek egy ilyen élményen.

Eredmények szerint ez önmagukat ateistának valló emberek két harmada az élményt követően már nem tekintette magát ateistának – attól függetlenül, hogy az élmény spontán vagy pszichedelikummal előidézett volt-e.

Ezen felül a vizsgáltak körében általános volt, hogy az élményt követően hosszú ideig javult a mentális egészségük – egyes esetekben akár évtizedekig is.

Vagyis van valami “odaát”, amiből ezek az emberek képesek “merítkezni”.

Valami, ami gyógyulást hoz, végső soron egyszerűen a hit erejének is meg lehetne fogalmazni, ám a kutatók szerint ennél többről van szó, és a megfigyelések bizonyítékul szolgálhatnak arra, hogy az elme ereje határtalan, és bizonyos esetekben képesek bármit legyőzni, akár egy halálos kórt is.