A Facebookon 500 tehénért árvereztek el egy lányt – Ez nem sérti a közösségi alapelveket …

Beköszöntött a technológiai cégek diktatúrája, az elmaradottabb vidékeken pedig a liberális utópia átcsapott “rabszolga-kereskedelembe”. A Facebookon árverésre bocsátottak egy 16 éves afrikai lányt, akit el is vett az egyik licitáló.

A közösségi oldal mindehhez két héten keresztül asszisztált, hiszen a posztot nem cenzúrázta, nem törölte.

Kapcsolódó kép

Az egyik gyermekjogvédelmi alapítvány hívta fel a világ figyelmét a dél-szudáni esetre, amely tökéletesen megmutatja, hogy milyen az, amikor a liberális Facebook adta lehetőségek találkoznak a középkori társadalmi struktúrában élő afrikai hagyományokkal.

A Facebookon egy 16 éves lányt próbáltak meg eladni, elárverezni és meglepő módon öt férfi is jelentkezett, hogy ők szívesen elvennék a gyereket. A hírt elsőként kirobbantó gyermekvédő alapítvány azt is tudni véli, hogy a licitálók között több dél-szudáni kormánytisztviselő is volt.

Végül a gyermekkorú menyasszonyt november 3-án el is vette az egyik férfi, miután több mint 500 tehenet, 10 000 dollárt és három gépkocsit ígért az apának.

A botrány után a Facebook természetesen megpróbálta védeni a védhetetlent, a cég kommunikációs osztálya azt állította, hogy a posztot törölték, de azt már nem tették hozzá, hogy a licitálás lezárulta után 15 nappal tették mindezt. Ja, és a közlemény végén a Facebook megjegyezte, hogy az emberkereskedelem minden formája tiltott a közösségi oldalon.