A dimenziókapuk létezése bizonyítható: egy másik világ fut a miénkkel párhuzamosan a tudósok szerint

Egy különleges átjáró az időben vagy a térben, amelyen át az utazók hatalmas távolságokra juthatnak el egyetlen szempillantás alatt, csakhogy egy ilyen ajtó egyben út az ismeretlenbe.

Persze, ha egyáltalán létezik.

Ez azonban a NASA legutóbbi bejelentése után, már nem kérdés többé: Bizony, hogy létezik.

Saját honlapján közölte ugyanis a szenzációsnak tűnő hírt az Amerikai Űrhajózási Hivatal, majd hamarjában egy közel négy perces kisfilmet is készítettek, amelyben megpróbálják annak lényegét, a laikusok számára is érthetővé tenni.

Az Iowai Egyetem, plazmafizikusa, Jack Scudder jött rá, hogy a Föld mágneses mezeje bizonyos helyeken összekapcsolódik a Nap mágneses mezejével, létrehozva ezzel egy állandó, folyamatos és megszakítás nélküli kapcsolatot a Föld és a Nap között.

Ezeken a kapcsolatokon, vagy ahogy ők nevezik x-pontokon, pedig vannak úgynevezett kapuk, amelyekről egyelőre sejtelmük sincs, hogy hova vezethetnek.

A bejelentéssel egyidőben azt is közölték, hogy 2014-ben, egy több évig tartó misszióba kezd a NASA, melynek során az energia részecske detektorokkal és mágneses érzékelőkkel felszerelt űrhajók legfontosabb feladata lesz megfejteni a különös kapuk titkait.

A feladat persze távolról sem egyszerű.

A NASA azonban egyelőre egy néhány soros tényhíren kívül csak az alábbi rövidebb videót hozta nyilvánosságra a témával kapcsolatban, amelyből a felfedezés több részlete is kiderül és amelynek magyarul feliratozott változata itt megtekinthető:

A NASA bejelentette, hogy bizonyítékot talált a dimenziókapuk létezésére

Stephen Hawking még életében is hitt abban, hogy a feketelyukak másik univerzumba vezetnek.

Szerinte az információ nem vész el a fekete lyukakban, sőt lehet, hogy ezek az objektumok valójában másik univerzumokba vezető átjárók.

Einstein általános relativitáselmélete azt jósolja, hogy a fekete lyukak – amelyek gravitációs vonzása olyan erős, hogy semmi, még a fény sem jut ki belőlük, ha egyszer átjutott az eseményhorizonton – által beszippantott anyag információja megsemmisül, a kvantummechanika törvényei szerint azonban az információ örök életű.

Forrás