A demokraták muszlim képviselője palesztin zászlóval ünnepelte megválasztását


A frissen megválasztott Demokrata Párt muszlim képviselőnője, Rashida Tlaib győzelmét egy palesztin zászlóval ünnepelte.

Ahogy arról, már tegnap beszámoltunk az Egyesült Államok félidős választásai okoztak pár meglepetést. A demokraták több képviselőnőt juttattak a washingtoni képviselőházba mint valaha, két muszlim nő pedig értékes kongresszusi helyet szerzett, de nézeteik ellentmondásosak lehetnek Amerika érdekeit tekintve.

Rashida Thalib az első palesztin-amerikai, és muszlim vallású nő, aki bekerült a kongresszusba. A ciszjordániai bevándorlók gyermeke már korábban a kritikák középpontjába került anticionista nyilatkozatai miatt, csak úgy mint a szintén értékes helyet megszerző demokrata párti muszlim nő, Ilham Omar is.

A demokrata színekben győzedelmeskedő Rashida Tlaib a michigani 13. választókerület megszerzését ünnepelhette. A Twitterre felkerült videóban jól látható, hogy győzelmi partiján Rashida palesztin zászlóba burkolva táncra perdül, a tömeg így ünnepelteti megválasztását.

 


Like it? Share with your friends!

Kérjük oszd meg a cikket

Mivel a Facebook korlátozza a hírek automatikus megjelenítését, ezért arra kérünk, hogy oszd meg személyesen a cikket, ezzel jelentős mértékben segítve az oldalt hatékonyságát. Köszönjük