A Deep State legyőzése – Az első magyar nyelvű oknyomozó kötet a rejtőzködő globális hatalomról!

Kérlek segíts egy megosztással a cenzúra ellen! Köszönöm!

Az államok látható és számon kérhető hatalma mellé a globalizáció megszülte a háttérben szerteágazó árnyékhatalmat. Ez semmiféle felhatalmazással nem rendelkezik, azonban óriási erőforrásait felhasználva világszerte be tud épülni a meglévő rendszerekbe, és rejtett politikacsinálóként léphet fel.
Ennek, az USA-ban Deep State-nek nevezett erőnek a fizetett politikusai, újságírói, szakértői és civil aktivistái támadják harsányan azokat a demokratikusan megválasztott vezetőket, akik ellenállnak a beavatkozásainak. Ezért kellett az elnöki ciklusa felét az orosz összeesküvés hamis vádjának cáfolásával töltenie Donald Trump elnöknek, és ezért nem lehet társadalmi béke a háromszor nagy fölénnyel megválasztott Orbán Viktor által kormányzott Magyarországon.

Jerome R. Corsi magyarul holnap megjelenő könyve, A Deep State legyőzése Trump harcáról és győzelmi lehetőségéről szól, de a magyarok is sok ismerős dolgot találhatnak benne. A könyv hazai kiadója, a Patmos Records vezetőjével, Kauzál Mártonnal beszélgettünk.

Miért esett a választás erre a könyvre, mit kell tudni a szerzőről, mennyire elfogadott Amerikában?

Jerome R. Corsi több könyve is felkerült a New York Times bestseller listájának az első helyére, főszerkesztőként az egyik legnagyobb konzervatív hírportált vezeti. A Deep State legyőzése című könyvét azért választottuk, mert magyar nyelven még nem jelent meg tényfeltáró elemzés a háttérállam működéséről és olyan könyv sem, amely Donald Trump elnökségét nem az árnyékhatalom szemszögéből, hanem a realitások fényében mutatja be.

Jerome Corsi, a könyv szerzője (kép forrása: politico.com)

Milyen tanulságot vonhat le a kötetből a magyar kormányzat? Orbán Viktor és Donald Trump találkozóján is szóba kerülhet az Amerikát és a világot behálózó árnyékhatalom ügye, illetve nálunk is tapasztalható tevékenysége?

A könyv nagyon világosan, és tényekkel alátámasztva mutatja be az amerikai és globális árnyékhatalom működését. Kiderül, hogy ez a hálózat nem misztikus, titkos klubok félhomályában működik, hanem a hatalom csúcsain: a politikai, gazdasági, pénzügyi, informatikai és médiaelit egymást támogató, a globalizmus iránt elkötelezett tagjait jelenti, akik minden áron meg akarták akadályozni Donald Trump megválasztását, majd amikor ez nem sikerült, akkor azt, hogy az elnöksége sikeres legyen. Trump elnök nyíltan harcba szállt az árnyékhatalommal, és nem csodálkoznék, ha erről szót váltana a magyar miniszterelnökkel, akinek szintén sok tapasztalata lehet a globális elit hatalmáról.

A könyvet olvasva vajon befolyásolja-e az európai politikát és az EU csúcsszerveit is ez a hálózat?

Bár a könyv témája az Egyesült Államok csúcsán zajló hatalmi harc, kézenfekvő, hogy ennek a globális hálózatnak Európában is megvannak az emberei és szervezetei, még az Európai Unió csúcsszerveiben is. Az árnyékállam módszerei, például a Deep State által ellenségnek tekintett politikusok, egyházi vezetők módszeres támadása a médiában, hazugságokkal, álhírekkel történő lejáratásuk, szintén ismerős lehet.
Az árnyékhatalom befolyása alá tartozó politikusok, sajtó, civil szervezetek és intézetek, továbbá közhatalmi intézmények egymás hangját erősítik, függetlennek láttatva egymást, miközben szervezett propagandagyárként szövik az álhíreket és hazug összeesküvés-elméleteket (pl. Trump és az oroszok összeesküvéséről). Ugyanezek a szereplők ezzel párhuzamosan szörnyülködnek a kormányzati álhíreken és propagandán. Kínál megoldást a könyv a propagandától álságosan rettegő háttérhatalmi propaganda ellen?

Igen, a könyv utolsó fejezete konkrét stratégiát javasol Trump elnök és csapata számára az „ellentámadáshoz”, a jogi hadviseléstől a médialeleplezésekig. Ennek számos elemét, például a főáramú média hazugságainak a folyamatos leleplezését láthatjuk is az elnök kommunikációjában.

Az amerikai titkosszolgálatok, a szövetségi jegybank, a bankfelügyelet, az FBI, az Igazságügyi Minisztérium egyaránt a Deep State, vagyis a Háttérhatalom részei, és befolyásolja az ENSZ-et, a Nemzetközi Valutaalapot, az Európai Uniót is – állítja a könyv. Honnan és hogyan tudott kinőni egy ekkora globális hatalom, amely világszerte bármilyen demokratikusan megválasztott vezetőt meg mer puccsolni, beleértve az amerikai elnököt is? Ad erre választ Jerome Corsi?

Mindig voltak olyanok, akik formális hatalom nélkül is hatalmas befolyással rendelkeztek, a Firenzét hosszú időn át a háttérből irányító Medici családtól kezdve a XX. század első felében megalakult Páneurópai Unióig. Corsi világossá teszi, hogy a globális világelit független országoktól, etnikumoktól, vallásoktól, és jellemzője, hogy tagjai szinte korlátlan erőforrásokkal rendelkeznek, viszont nem kell felelősséget vállalniuk a választók felé. A demokratikusan választott vezetők hatalmát, beleértve az amerikai elnököt is, az alkotmány korlátozza, ezért eleve hátrányban vannak. Ezért rendkívüli teljesítmény, hogy ilyen brutális ellenszélben – amiről a könyv drámai képet ad – Donald Trump sikeresen meg tudott állni.

Ki lehet jelenteni, hogy ez a Deep State, az árnyékhatalom keresztényellenes?

A Deep State meghatározó világnézete a kulturális marxizmus, amely minden hagyományos értékkel szemben áll, egyszerre család-, vallás- és nemzetállam-ellenes. A migráció támogatásával Európának a történelmi tradícióit is meg akarják változtatni, számukra ideális, ha minél több templom helyett vagy mellett mecsetek nyílnak

NÉZZ SZÉT A KATEGORIZÁL TÉMAKÖREINK CIKKEI KÖZÖTT:

ELTITKOLT VILÁG | AKTUÁLIS HÍREKKözéletJárványNagyvilágNemzetiNeoLiberálisVeszélyZónaDiktatúraBevándorlásRasszizmusÉrdekességekEltitkolvaVideókTeljes adások

Republished by Blog Post Promoter

Oszd meg a cikket ismerőseiddel