A csürhe kéttucatnyi, szegény gyerekeknek szánt szánkót lopott el a Parlament elől

A szerda esti és a csütörtöki zavargások legszégyenteljesebb pontja volt, amikor a Parlamentnél felállított 130 szánkóból többet elloptak, megrongáltak és felgyújtottak a provokátorok. A szánkókat az Országgyűlés Hivatala vásárolta és hátrányos helyzetű gyerekeknek ajándékozzák azokat.

Szégyen. Nem nagyon lehet más szóval jellemezni azoknak a provokátoroknak a tettét, akik részt vettek a Parlament előtt felállított szánkók ellopásában és rongálásában.

Fotó: ORFK

Az Országgyűlés Hivatalától kérdeztük, hogy mennyi, hátrányos helyzetű gyerekeknek szánt szánkó veszett oda a csürhe őrjöngése miatt. A hivatalos válasz szerint összesen 130 szánkó volt kiállítva, amelyből csütörtökön 20, pénteken pedig 3 darab veszett oda.

Korábban a Belügyminisztérium közölte, hogy a szánkók értéke darabonként 12 000 forint, vagyis a kár meghaladja a negyedmillió forintot. Az Országgyűlés Hivatala közölte, hogy az ellopott, megrongált szánkókat pótolják, így végül mind a 130 darab hátrányos helyzetű gyerekekhez kerül majd.

Fotó: ORFK

Megkerestük a szánkók gyártóját is. A Hazai Kert Holdingtól Bálint Csaba elmondta lapunknak, hogy nagyon sajnálták, amikor látták, hogy a tüntetők mit műveltek a szánkóikkal. Beszámolt viszont arról is, hogy egy vevő direkt a rongálások miatt vásárolt tőlük.

Volt egy vevőnk, aki kutyaházat vett és rácsodálkozott a szánkókra, hogy ez olyan, mint ami a Parlament előtt van. Azt mondta, hogy a k888rva anyját, nem bírtuk összetörni”

– mesélte a vásárló. A kérdésre, hogy akkor mit csináltak vele, a vevő azt válaszolta, hogy

ezért fölgyújtottuk.”

Szégyen.