A CIA volt igazgatója: jogunk van beavatkozni minden ország választásába: politikai befolyásolás zajlik világszerte?

Olyan kijelentést tett a Fox News-ban, ami az egész bolygót felrázta. Az Egyesült Államok irányít évtizedek óta mindent?

Woolsey Bill Clinton ideje alatt volt a CIA vezetője és egyben igazgatója. Már akkoriban is úgy működött a szervezet, ahogy most. Világszerte képesek és tudják, mi több, akarják is befolyásolnia folyamatokat.

A CIA volt vezetőke a Fox Newsnak nyilatkozta, hogy az Amerikai Egyesült Államok beavatkozhat más országok választási folyamatába, ha ezzel a “jó ügyet és a demokráciát” szolgálja.

A volt igazgató James Woolsey az újságíróknak arra a kérdésre, hogy az USA korábban beavatkozott-e más országok országgyűlési választásaiba, azt a választ adta, hogy “valószínűleg, de ezt a rendszer érdekében tette.” Vagyis az USA irányíthat nagyon régóta mindent…

Ha kellett, kormányokat buktattak meg, és ha szükség volt rá, akkor mélyen belenyúltak egy-egy ország választási mechanizmusába is.

Nem részletezte, hogy ez hogy történhetett, de talán tüntetésekkel, politikai ellenerők támogatásával, vagy épp a választása eredmények befolyásolásával. Szerinte az USA mindig akkor és azért avatkozott be a választásokba mindene országban, hogy a demokrácia ne kerüljön veszélybe.

A CIA tehát úgy érzi, megvan ez a felhatalmazása, úgymond jogosítványa, így akár a jövő választásait is befolyásolhatnák, de az nem derült ki az interjúból, hogy akarják is-e…

Azonban van egy apró jel:

2017 któberben az Egyesült Államok budapesti nagykövetségének ideiglenes ügyvivője a Magyar Újságírók Országos Szövetségének rendezvényén felszólalva nyíltan elismerte, hogy rendszeres kapcsolatban áll ellenzéki újságírókkal.

A kijelentés nem sokkal azt követően hangzott el, hogy az amerikai nagykövetség egyértelművé tette, szerintük Magyarországon sérülnek a demokrácia alapelvei.

Vagyis külső erők próbálhatták meg hazánkat befolyásolni a 2018-as választásokon is. Ezen külső erőknek pedig Magyarország nem engedhet, mint ahogyan a világ sem engedhet.

Nem engedhetjük, hogy Amerika utaljon mindent, ahogyan eddig tette, és dróton rángassa a fél világot…