A cenzúrába bukhat bele a Facebook! Egyre többen regisztrálnak át a VKontakte-ra! Így lehet rá könnyen átmenni.

LEÁLDOZÓBAN VAN A FACEBOOK CSILLAGA, HELYETTE ERŐSÖDIK A VKONTAKTE (VK)! A Messenger is egyre népszerűtlenebb, helyette a WeChat a befutó! Ezt igazolta egy most publikát felmérés, amit az EU tizenöt országában (köztük Magyarország is) valamint az USA-ban élő felhasználók körében végeztek.

Oroszországban és Kínában egyértelműen a VKontakte és a WeChat a preferált közösségi, valamint üzenet küldő platform így ezekre az országokra nem is terjesztették ki a vizsgálatot. A vizsgált 15 EU tagállam felhasználói szokásait összesítve vizsgálták, ez alapján azt az eredményt kapták, hogy az EU felhasználók 52%-a a FaceBook-ot és a VKontakte-t egyszerre használja, 29% csak a VKonkate-t, 19% csak a FaceBook-ot használja. Az USA-ban 43% használja egyszerre a két platformot, 26% csak a VKontakte-t, 31% pedig csak a FaceBook-ot használja.

Azt is vizsgálták miért választják egyiket vagy másikat és azt állapították meg, hogy a FaceBook legnagyobb hibájának azt tartják, hogy egyáltalán nincs véleménynyilvánítási szabadság, a megosztásokat, hozzászólásokat cenzúrázzák! Ilyen a VKontakte-n nincs, ott bátran és nyíltan elmondhatják, megoszthatják véleményüket!

Az üzenetküldő alkalmazások körében egyértelműen a WeChat a népszerűbb, az EU-ban 36%-kal használják többen a WeChat-et mint a Massanger-t, az USA-ban pedig 28%-kal! Itt a döntő szempont a WeChat kiegészítő funkcióiban rejlik (pl.: parkolás, útdíjak, stb.) és ha az EU-ban, USA-ban is elérhető lesz az alkalmazáson keresztül történő fizetés (QR-kóddal a bankkártyánk helyett – Kínában már két éve működik), akkor pedig nem vitás, hogy “mindent” visz.

De mi is a VKontakte (VK )?

Gyakorlatilag a megszólalásig hasonló platform a FaceBook-hoz, annyi eltéréssel, hogy nem érvényesül benne “liberális szólásszabadság”, ami annyit tesz, hogy “nyugodtan elmondhatod a véleményed, amíg azt gondolod valamiről amit én is”, mert ha nem, akkor a kommunista időket idéző “bejelentő/feljelentő besúgó hálózat” jelzésére beindul a cenzúra, aminek következménye a jogorvoslat nélküli tiltás, törlés.

Így lehet rá könnyedén átmenni a facebook-ról

Ha eleged van a szabadságnak hazudott neoliberális diktatúrából. Tiltásokból, fenyegetésekből, cenzúrából, irányított agymosásból.  biztatok  mindenkit, jöjjön át a vkontakte-ra.

Lényegében ugyanazokat tudja és még plusz néhány dolgot mint az FB. Csak sokkal nagyobb a szabadság. A rendszer tiszteletben tartja a véleményed és a döntéseid, mit akarsz olvasni. Nem tünteti el a követett oldalak posztjait, ahogy most a FB, 2019-ben még jobban ráerősít.

Még néhány dolog, ami tetszhet benne
– Reklám szinte nincs is.
– Mp3-at is lehet feltölteni
– Külön zenelejátszó appok is vannak hozzá.
– A messengerében akár 2 gigás videók is átküldhetők.
– A messengerében a csatolt fájlok típusonként külön is listázhatók, ha úgy tetszik mint felhő szerű tárolóhelyként is használható.
– A videókat közé youtube-ról (vagy más videó megosztókról) belehet illeszteni, ami a saját videóid között listázódik.
– Egyszerűbb kinézet …
… és még lehetne sorolni.

Az egész pár kattintás, magyarul is tud, a facebook adatokat is áthozza, még a fotókat  is át lehet pakoltatni.

Így lehet egyszerűen regisztrálni, lépésről lépésre:

VK.COM regisztráció lépései:
1. Jelentkezz be a facebook-ba a böngészőbe.
2. Nyisd meg a vk.com oldalt
3. Ez a nyitó oldal, legegyszerűbb, ha a alsó facebook-os gombra kattintás

4. Feldob egy facebook-os ablakot amin a folytatásra kell kattintani.

5. A VK betölti a facebook-os profilod nevét és a fényképet és kéri a telefonszámod. Ekkor küld neked egy kódot a telódra.
(Ez a VK-n kötelező, ezzel azonosít és erre küldi a kódokat ha kell.

6. A kapott kódot beírod a “Confirmation code” alatti mezőbe és a Confirm gombra kattintasz

7. A magyar nyelv beállítása:
– A profilképednél lenyitod a menüt
– Settings
– A bejövő oldalon alul a Language-nél katt a Change-re és ott kiválasztod a magyart.

 

 

 

8. A mobil APP-ot innen tudod letölteni:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.vkontakte.android
Sajnos az még magyarul nem tud, de nem hiszem, hogy bárkinek is gondot jelentene az angol ilyen szinten.

9. Ha a fotóidat egyszerűen tömegesen át akarod hozni, akkor
https://www.55photos.com/
oldalon regisztráció után mozgathatod a képeket a facebook-ból VK-ra.
(Vagyis oda-vissza, beleértve a Flickr, Dropbox, Google Drive, Google Photos, tárhelyek között is.)

Egyébként vannak külön Messenger appok is hozzá, aki ragaszkodik hozzá, hogy külön tudja használni, én ezt javaslom: XVII messenger: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.twoeightnine.root.xvii 

Zene lejátszó és letöltő app is van hozzá: https://play.google.com/store/apps/details?id=ru.music.vkplayer  Vagy az egyik legjobb zenelejátszó app-al is lehet a VK-ról zenéket keresni, hallgatni, akár offline is. https://play.google.com/store/apps/details?id=io.stellio.player