A brüsszeli politikus, akinek a szívét elrabolta Magyarország, levélben írta meg a belga polgároknak, az igazságot hazánkról

Mint azt tudjuk, Nyugat-Európában Magyarország nem igazán örvend jó hírnévnek, főleg a politikusok körében. Magyarországot a nyugati sajtó minduntalan igyekszik negatív formában lefesteni. Tele dezinformációkkal, csúsztatásokkal és a magyar történelem ismeretének hiányában cikkeznek rólunk.

Viszont él köztünk néhány éve egy belga, Adrien Jassogne, aki foggal körömmel védi kis hazánkat a nyugati sajtóval és politikusokkal szemben.

.”Konferenciákat fogok szervezni Belgiumban azzal a célkitűzéssel, hogy tájékoztatást nyújtsak magyar politikáról, és mindenki valós képet kapjon, hiszen a szememben ez a legjobb modell Európában. Nem lesz egyszerű, mivel a média gyakran kritizálja Magyarországot. Egy erős támogatást fogok előkészíteni az országotoknak és annak vezetőjének, Orbán Viktornak, akinek én vagyok és maradok a leghűségesebb belga barátja.”

Adrien elszántan harcol az igazságért, ahogy Magyarországért úgy Belgiumért is! Alább olvasható egy levele a belgákhoz…..

Kedves magyar Barátaim!

Alább olvashatjátok a bejegyzésemet, melyet francia nyelven írtam a honfitársaimnak arról, hogy miért is védem az országotokat és Orbán Viktor politikáját. Jó olvasást kívánok, remélem, hogy elnyeri a tetszéseteket. A teljes szívemmel Magyarország mellett állok.

Kedves barátaim!

Az utóbbi napok tragikus történései Belgiumot a vallási fanatizmus általi elhalásba taszította. Ez a vallási fanatizmus valamiféle isteni jog nevében, radikálisan arra neveli az embereket, hogy emberi fegyverként létezzenek, melynek egyetlen szándéka a gyilkolás, mészárlás.

10 évig rendőrként szolgáltam a belga rendőrségnél. Sok dolgot láttam, és sok nehéz, de szükséges élettapasztalatot szereztem ahhoz, hogy realizáljam, mik az igazi problémák, melyekben a társadalmunk szenved. Ezek az idők elmúltak, ma már nem vagyok rendőr.

Vannak dolgok, melyek elfogadhatatlanok a kis hazánkban, és ami még „nagyszerűbb”, hogy senki és semmi nem adja jelét annak, hogy véget akarnának vetni a struccpolitikának. Az országunk jövőjének forgatókönyve nyomon követhető. Így előre látható, hogy amennyiben nem történik semmi, ami megállítaná ezt a radikalizálódási jelenséget, a fanatizmus továbbra is ölni fog.

Két rendőr kollégám és egy fiatal fiú olyan szörnyű körülmények között vesztette életét, hogy az leírhatatlan számomra. A Liége-ben történt támadás ismét megmutatja nekünk, hogy a fanatizmusnak nincsenek határai, nincs bőrszíne és származása.

Feltételezem, észrevetted, hogy a Facebook-oldalam magyar nyelven is működik. Ennek okára pedig az alábbiakban olvashatjátok a magyarázatot:

Belga állampolgár vagyok, viszont a szívem évekkel ezelőtt egy gyönyörű ország, Magyarország felé fordult. Sokat tanultam ettől az országtól, ideértve a politikát is.

Mély csodálattal tekintek a magyar miniszterelnökre, Orbán Viktorra, úgy gondolom, ez senkinek sem újdonság. Minden tőlem telhetőt megtettem az újraválasztása érdekében, ami meg is történt 2018 áprilisában.

Hogy miért éppen a magyar politikát támogatom? Orbán Viktor magyar miniszterelnök hatalmon lévő pártja a FIDESZ. Konzervatívok, akik megelőzik a szélsőjobboldal, vagyis a JOBBIK, mint az ellenzék első számú pártjának felemelkedését Magyarországon.

Hosszú ideig Magyarországon éltem. Biztosíthatok mindenkit, hogy élnek ott más országból származó emberek, akik nem okoznak problémát, illetve őket sem éri semmilyen erőszak a magyarok részéről. A nemzetközi sajtó Magyarországot elkönyvelte akként az országként, ami nem fogad el senki mást. Ez puszta rágalmazás!

A média szemében Magyarország egy „zsarnoki” ország. Feltenném a kérdést, vajon miért nem érinti a terrorizmus?

Magyar földön nincs nyoma radikalizálódásnak, nem követnek el öngyilkos bombatámadásokat, nincs fenyegetés, kivéve azzal a bizonyos Európai Bizottsággal szemben, amelyik gazdasági szankciókat akar alkalmazni az országgal szemben, mivel ez utóbbi nem fogadja el a migránskvótát, amit rá akartak róni. Ezek fényében Magyarország történelmét is ismernünk kell.

Magyarország megpróbál konzervatív politikát alkalmazni, mivel korábban megtapasztalta a kommunizmus szélsőségeit. A magyarok tömegesen lettek lemészárolva a függetlenségükért folytatott küzdelemben. A volt szovjet tankok az emberek testén is áthajtottak Budapest utcáin annak érdekében, hogy letörjék ezt a forradalmat. Csak egy pillanat erejéig képzelje el mindenki ezt a jelenetet. Ez az 1956-os forradalom, ha valaki nem tudta volna.

Ennek fényében teljességgel érthető, hogy miért reagálnak így a magyarok. Mivel ők, ellentétben a belgákkal, nem felejtik el a múlt hibáit, történéseit.

Ha Belgium nem reagál, ezek olyan szélsőséges politikák, hogy amennyiben ezt az utat követjük, annak katasztrofális következményeit már a közeljövőben meg fogjuk tapasztalni.

Ne jöjjön senki azzal, hogy ez egy anti-muszlim ország. A múltban Magyarország része volt az Oszmán (azaz török) Birodalomnak.

A mecsetek a vallás és imádat teljes szabadságával léteznek! Viszont a Magyarországon élő külföldiek tisztelik az országot, annak törvényeit és szokásait, nem úgy, mint Belgiumban.

A küzdelmem egyrészt szól a magyar politika támogatásáról, másrészt annak vonatkozásában objektív információközlésről, hiszen számomra a magyar politika jelenti Európa jövőjét.

Tegyünk a közös együttélés megmentéséért, utasítjuk el és küzdjünk a szélsőséges politika ellen, hogy egy biztonságos Belgiumban élhessünk!

Nyitott vagyok bármilyen vitára, de többé nem fogadom el az ostobaságot és tudatlanságot. A tárgyi tudás elsajátítása a vita előtt elengedhetetlen.

Tegye mindenki félre a gyűlöletet, kérem.

A világon az állampolgárok különbözősége és vegyülése az élet minden területén a tisztelet és demokrácia iránti elkötelezettség szimbólumát fejezi ki.

Tekintsünk a jövőre anélkül, hogy a múlt hibái feledésbe merülnének.

Adrien Jassogne

A magyarok barátja