A Biblia-hazugság: avagy a Vatikán hazugság-ideológiája, melyet évezredeken át őrzött

Kérlek segíts egy megosztással a cenzúra ellen! Köszönöm!

Ha más nem, ezek a tények feketén-fehéren elgondolkodtatnak majd arról, hogy vajon az igazat mondták-e neked Jézus életével és a kereszténységgel kapcsolatban. Falrengető igazság, amit nem sokan fognak elfogadni!

biblia-hazugsagai-1-585x359.jpg

Kezdjük az egészet azzal, hogy azt tény elismerni, hogy a Biblia az emberiség legfontosabb történelmi irata.

Történelmi, mert a benne leírtak egy részére ma már számos valódi bizonyíték fellelhető. vallási, mert egy olyan különleges világképet és tanítást ad át, amit ma kereszténységnek neveznek.

De vajon Jézus tanításai a teljes képet mutatják, vagy a Biblia ténylegesen az igazságot meséli el?

Ebben ma számos régésznem ért egyet, és úgy tartják, hogy a Biblia nem más, mint megmásított narratíva kivonata.

Azaz úgy is mondhatnánk, hogy egy irányított igazság, ily módon pedig nem is teljs igazság. maximum féligazság, de semmi esetre sem a teljes kép Jézusról és tetetiről.

Lássuk a TÉNYEKET, amik erre utalnak:

  1. A Bibliát lényegében a niceai zsinaton állították össze. Ott döntötték el, mely írások kerülhetnek bele, és melyek nem.
  2. Rengeteg írásról tudunk – sokat meg is találtak azóta – amik apokrif iratként végül nem kerültek bele a Biblia végleges változatába.
  3. Egy adott narratíva mentén került bele minden, ma a Bibliában fellelhető rész a Szent Könyvbe. Ez a narratíva pedig Jézust mint Isten fiát, mint csodatévőt állítja be, aki kereszthalált halt az emberiség bűneiért.
  4. A Biblia Jézus életének egy jelentős részével nem tud elszámolni.

A niceai zsinatra rengeteg irat érkezett be, midn Jézussal és a Biblia történéseivel kapcsolatos.

Az egyház azonban hatalmának megszilárdításán fáradozott, és tudták, hogy egy egységes, koherens történetet kell “előadniuk” a világ számára ebben a Bibliában, éppen ezért kiszórtak belőle minden olyan iratot, ami erodálja Jézus isteni mivoltát, vagy bármilyen tekintetben negatív rá nézve.

Az ember feletti lényként való beállítás tehát egy szándékos narratíva a Bibliában, ugyanakkor a valóság teljesen más volt.

Jézus sokkal emberibb volt…

Sokak szerint a Bibliából kihagyott apokrif iratok egyértelműen utalnak arra, hogy Jézus nem volt csodatévő, hanem egy nagyon furmányos, okos és magas intellektuális tudással rendelkező ifjú zsidó.

Azonban a “csodákat”, amiket tett, mind meg lehetett magyarázni egyszerű trükkökkel, kémiai folyamatokkal, egyfajta bűbvészettel, melyekkel akkoriban csak kevesek lehettek tisztában.

Az egyház döntött úgy, hogy Jézusból egy emberek felett álló Messiást faragnak, és az ezt cáfoló iratokat szisztematikusan próbálták eltüntetni a történelem évszázadai alatt.

Ráadásul az is rejtély, hogy a Biblia miért nem ír Jézus fiatalkoráról, arról az elveszett évtizedről, ami a gyerekkortól egészen felnőtt koráig tartott.

Erről ugyanis feltűnően kevés említés van a Szentírásban, az okokra pedig gyakorlatilag nincs válasz.

Mintha fogták volna, és kiemeltek volna egy jókora részt a Messiás életrajzából, majd eltüntették volna, és talán így is történhetett.

Eredetileg ezek a Jézus korai éveiről szóló írások, leírások is szerepeltek a Bibliában, azonban az 553-as zsinaton azt a német-római császár parancsa szerint ki nem törölték belőle, az összes teremtéstanra és reinkarnációra vonatkozó résszel együtt. Egyszerűen ezt kívánta az érdekük.

Az apokrif iratok ugyanis nagyon az egyistenhitnek ellentmondó dolgokat írtak le. Ezeket persze nem tudni, hiszen nincsen hiteles forrás, csak néhány tucatnyi fennmaradt, ismeretlen forrású feljegyzés, és sejtés.

Az egyház pedig ezt nem akarta, hogy az emberek megtudják, mivel romba is dönthetné az istenről, és Jézusról kialakult képet. Bár ma már az egyház hatalmának fennmaradása érdekében erősen nyitnak az idegenek lények létezésének lehetősége felé, akkoriban ez annyira megbotránkoztatta őket, hogy az ezeket említő iratokat megsemmisítették.

Csak néhány ismeretlen eredetű átirat maradt fenn, melyek említést tesznek ezek tartalmáról.

Azonban ezek nagy részét is a Vatikán Titkos Levéltárában őrzik… és talán ott is maradnak örök időkre.

NÉZZ SZÉT A KATEGORIZÁL TÉMAKÖREINK CIKKEI KÖZÖTT:

ELTITKOLT VILÁG | AKTUÁLIS HÍREKKözéletJárványNagyvilágNemzetiNeoLiberálisVeszélyZónaDiktatúraBevándorlásRasszizmusÉrdekességekEltitkolvaVideókTeljes adások

Republished by Blog Post Promoter

Oszd meg a cikket ismerőseiddel